Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Sports

Bobsleja divnieki sāks cīņu par pasaules čempionāta medaļām

© Scanpix

Vinterbergas trasē Vācijā šodien, plkst. 14.00 cīņu par medaļām pasaules čempionātā uzsāks bobslejisti, ieskaitot Oskara Melbārža, Oskara Ķibermaņa un Uģa Žaļima pilotētās divnieka ekipāžas. Otrie braucieni sāksies plkst. 16.00, bet trešie un ceturtie braucieni paredzēti svētdien.

Oskars Melbārdis ar stūmēju Daumantu Dreiškenu startēs ar otro numuru, Oskars Ķibermanis ar Vairi Leibomu trasē dosies divpadsmitie, bet Uģis Žaļims ar Intaru Dambi startēs kā sešpadsmitie.

1977. gadā uzbūvētajā trasē pasaules čempionāts bobslejā risināsies ceturto reizi. Iepriekš pasaules bobsleja elite Vinterbergā pulcējās 1995., bet 2000. un 2003. gadā šajā trasē notika pasaules čempionāta sieviešu bobsleja sacensības. Bobsleja eksperti 1330 metrus garo trasi neuzskata par sarežģītu, taču, ja vēlies finišu sasniegt ātrāk par citiem, tad trase sevī slēpj dažādus sīkus knifiņus, kuru atkošana atšķir labākos pilotus no vienkārši labiem pilotiem. 2011. gada nogalē Melbārdis šajā trasē izcīnīja pirmo medaļu Pasaules kausa izcīņā pilota statusā, taču pērn Vinterbergā piedzīvoja kritienu. Šajā sezonā viena medaļa Vinterbergā Latvijai jau ir – Eiropas kausa posmā sudraba godalgu ieguva Žaļims.

Treniņu pirmajās divās dienās Melbārža un Žaļima pilotētie divnieki bija starp ātrākajiem, bet Ķibermanis ieņēma vietas otrajā desmitniekā. Pēdējā treniņu dienā desmitniekā iekļuva arī Ķibermanis, turklāt otrajos braucienos, kuros nepiedalījās vairākas vadošās ekipāžas, ieskaitot mājinieku kvartetu, latviešu trijotne ieņēma pirmās trīs vietas.

Pasaules čempionātu vēsturē divnieka ekipāžu sacensībās Latvijas pilotiem medaļas izdevies izcīnīt divreiz, abas reizes pārstāvot PSRS. 1985. gadā Červinijā (Itālija) bronzu ieguva Zintis Ekmanis ar stūmēju Nikolaju Žirovu, bet 1989. gadā Kortīnā d’Ampeco (Itālija) panākumu atkārtoja Jānis Ķipurs ar stūmēju Aldi Intleru.

Pasaules čempionāta četrinieku sacensības Vinterbergas trasē risināsies nākamajā nedēļas nogalē, kad turpat par medaļām cīnīsies arī skeletonisti un skeletonistes.