Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Sports

Latvijas bobslejisti izcīna dalītu pirmo vietu Pasaules kausa posmā

© Oksana Džadana / F64

Latvijas bobsleja pilota Emīla Cipuļa četrinieku ekipāža svētdien Altenbergas trasē Pasaules kausa bobslejā septītajā posmā izcīnīja dalītu pirmo vietu, kamēr Jēkaba Kalendas četrinieks ierindojās astotajā pozīcijā.

Cipulis startēja kopā ar stūmējiem Dāvi Spriņģi, Matīsu Mikni un Kristu Lindenblatu, bet Kalenda - ar Edgaru Unguru, Dāvi Kaufmani un Mairi Kļavu.

Divu braucienu summā uzvaru svinēja Cipuļa un vācieša Frančesko Frīdriha ekipāžas. Abas vienības divu braucienu summā trasē pavadīja minūti un 48,55 sekundes.

Trešo vietu ieņēma šveicieša Zimona Frīdli četrinieks, kas piekāpās uzvarētāju ekipāžām 0,53 sekundes, kamēr Kalendas pilotētais četrinieks atpalika 1,25 sekundes un noslēdza sacensības astotajā vietā 15 komandu konkurencē.

Pēc pirmā brauciena Cipuļa četrinieks atradās otrajā vietā, atpaliekot no Frīdriha pilotētā četrinieka, kas finišēja 54,20 sekundēs, tikai 0,04 sekundes. Kalendas ekipāža, zaudējot 0,75 sekundes ierindojās septītajā pozīcijā.

Otrajā braucienā labākais finiša laiks padevās Cipuļa četriniekam, kamēr Kalendam bija devītais ātrākais laiks, kas summā lika atkāpties uz astoto vietu.

Nākamajās nedēļās Vācijas trasē Vinterbergā paredzēts pasaules čempionāts, bet pēc tam Pasaules kausa sezona noslēgsies ar mačiem Leikplesidā, ASV.