Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Sports

Ar Norvēģijas sportistu dominanci noslēdzas Pasaules kauss distanču slēpošanā

© Pixabay

Norvēģijas sportists Juhanness Klēbo svētdien Fālunā Pasaules kausa distanču slēpošanā pēdējā posmā ieņēma pirmo vietu noslēdzošajās sacensībās 20 kilometru distancē brīvajā stilā ar kopēju startu, taču tas neliedza Lielo kristāla globusu izcīnīt viņa tautietim Harallam Āmunnsenam.

Visu goda pjedestālu noslēdzošajās sacensībās aizņēma Norvēģijas pārstāvji. Klēbo finišēja 47 minūtēs un 6,4 sekundēs, finišā apsteidzot Gjēranu Tefri tikai par 0,4 sekundēm, kamēr Martins Levstrems Njengets piekāpās uzvarētājam 2,2 sekundes un noslēdza labāko trijnieku.

Āmunnsens ierindojās tikai 17.pozīcijā, taču ar to pietika, lai Klēbo neizdotos viņu apsteigt kopvērtējumā.

Savukārt kopvērtējumā pirmās piecas vietas izcīnīja norvēģi. Āmunnsens sezonu noslēdza ar 2654 punktiem, kamēr Klēbo tika pie 2600 punktiem, un trešo vietu ar 2106 punktiem ieņēma Ēriks Valness, ceturtais ar 1869 punktiem bija Pols Golbergs, bet piektajā pozīcijā ar 1409 punktiem sezonu noslēdza Njengets.

No Latvijas distanču slēpotājiem Pasaules kausa kopvērtējumā pie punktiem bija ticis tikai Lauris Kaparkalējs, kurš ar 14 punktiem ierindojās 171.pozīcijā.

Jau ziņots, ka sieviešu konkurencē 20 kilometru distancē brīvajā stilā ar kopēju startu Patrīcija Eiduka ierindojās 27.pozīcijā un Pasaules kausa kopvērtējumā ieņēma 17.vietu, kamēr savu karjerā otro Lielo kristāla globusu nodrošināja amerikāniete Džesija Diginsa.