Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Sports

Cipuļa un Kalendas pilotētie četrinieki sacentīsies Pasaules kausa bobslejā piektajā posmā

© f64.lv, Oksana Džadana

Latvijas bobsleja pilotu Emīla Cipuļa un Jēkaba Kalendas pilotētās Latvijas ekipāžas šodien Norvēģijā Pasaules kausa piektajā posmā startēs četrinieku sacensībās.

Pirmais brauciens notiks plkst.14, bet otrajam braucienam starts tiks dots plkst.15.30. Sacensības tiešraidē translē televīzijas kanāls "Go3 Sport Open".

Cipulis kopā ar stūmējiem Dāvi Spriņģi, Lauri Kaufmani un Kristu Lindenblatu pirmajā braucienā startēs ar 12.numuru, bet Kalenda ar stūmējiem Edgaru Unguru, Dāvi Kaufmani un Edgaru Nemmi 19 ekipāžu konkurencē trasē dosies ar 14.numuru.

Ķīnā notikušajos sezonas divos pirmajos posmos Cipuļa ekipāža izcīnīja divas ceturtās vietas, Kalendas četrinieks ierindojās 11. un devītajā vietā, divas uzvaras svinot Vācijas pilota Johannesa Lohnera pilotētajai ekipāžai.

Trešajās sacensībās Francijas trasē Laplaņā Cipuļa ekipāža ierindojās piektajā, bet Kalendas četrinieks - desmitajā vietā, uzvaru izcīnot vācieša Frančesko Frīdriha pilotētajam četriniekam, bet Īglsā Cipuļa četrinieks finišēja trešais, izcīnot arī Eiropas čempionāta bronzas medaļas, bet Kalendas ekipāža ieņēma 12.vietu, otro uzvaru šosezon svinot Frīdriham.

Savukārt Sanktmoricā Cipuļa kvartets izcīnīja trešo vietu, bet Kalendas ekipāža - 11.vietu, uzvaru izcīnot Lohneram.

Pēc pieciem Pasaules kausa posmiem līderis kopvērtējumā ar 1095 punktiem ir Lohners, 1070 punkti ir Frīdriham, bet trešais ar 968 punktiem ir Cipulis. Kalenda ar 696 punktiem ir 11., junioru vērtējumā ieņemot otro vietu.

Pērnajā sezonā šajā trasē bobslejisti Pasaules kausa posmā nesacentās, bet divos Eiropas kausa posmos Cipuļa vadītais četrinieks divreiz ieņēma otro vietu. Kalenda šajos mačos ieņēma attiecīgi astoto un sesto vietu.

Februāra pirmajā nedēļā notiks Pasaules kausa posms Siguldā, kur vienlaikus notiks cīņa par Eiropas čempiona titulu skeletonā, divnieku ekipāžām bobslejā un monobobslejā. Eiropas čempioni bobsleja četriniekos tika noskaidroti jau decembra vidū Īglsas trasē, Cipuļa ekipāžai izcīnot bronzas medaļas, bet Kalendas četriniekam ieņemot desmito vietu.

Februāra vidū sportisti sacentīsies Vācijas trasē Altenbergā, pasaules čempionāts februāra beigās un marta sākumā norisināsies Vinterbergas trasē Vācijā, bet Pasaules kausa sezona noslēgsies marta beigās ar posmu ASV trasē Leikplesidā.