Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

Cipuļa četrinieks izcīna bronzu Eiropas čempionāta sacensībās

© Oksana Džadana/f64

Latvijas pilota Emīla Cipuļa četrinieku ekipāža svētdien Insbrukā Pasaules kausa bobslejā trešā posma sacensībās, kas vienlaikus bija Eiropas čempionāts, izcīnīja bronzas godalgas.

Uzvaru svinēja vācieša Frančesko Frīdriha pilotētais četrinieks, kas abu braucienu summā finišēja minūtē un 40,89 sekundēs.

Otro vietu ieņēma Vācijas pilota Johannesa Lohnera ekipāžā, zaudējot uzvarētājiem 0,14 sekundes, kamēr Cipulis ar stūmējiem Dāvi Spriņģi, Matīsu Mikni un Kristu Lindeblatu piekāpās 0,46 sekundes

Savukārt Jēkabs Kalenda ar Edgaru Unguru, Dāvi Kaufmani un Mairi Kļavu, atpaliekot 1,27 sekundes, Pasaules kausu noslēdza 12. vietā, bet Eiropas čempionāta ieskaitē ierindojās desmitajā pozīcijā.

Pēc pirmā brauciena Cipuļa četriniekam padevās dalīts labākais starta laika (5,02 sekundes), taču finišā piekāpās vācietim Frīdriham 0,17 sekundes, kas deva trešo pozīciju.

Kalendas ekipāža uzstūma septīto labāko starta laiku (5,12 sekundes) un, piekāpjoties 0,66 sekundes, pēc pirmā brauciena ierindojās 15.pozīcijā Pasaules kausa ieskaitē un 13.vietā Eiropas čempionāta ieskaitē.

Savukārt otrajā braucienā Cipuļa četrinieks, veicot starta ieskrējienu identiski pirmajam braucienam, tika pie trešā labākā rezultāta, kamēr Kalenda ar septīto ātrāko startu tika pie desmitā labākā finiša laika, kas ļāva kopvērtējumā pakāpties par trīs pozīcijām.

Kopā sacentās 21 ekipāža.

Sezonas pirmajās divās četrinieku sacensībās Ķīnā Cipulis bija divreiz ceturtais, bet Laplaņā viņš ierindojās piektajā pozīcijā. Kalendam šajos posmos attiecīgi 11., devītā un desmitā vieta.

Sestdien divnieku sacensībās Cipulis ar Spriņģi bija sestie, bet Kalenda un Ungurs ierindojās 15.vietā.

Šosezon notiks astoņi Pasaules kausa posmi, sestajā no tiem sportistiem no 29.janvāra līdz 4.februārim sacenšoties Siguldas trasē.

Pēc jaunā gada sezona janvāra vidū atsāksies ar posmu Sanktmoricas trasē Šveicē, bet mēneša beigās notiks mači Norvēģijas trasē Lillehammerē.

Februāra pirmajā nedēļā notiks sacensības Siguldā, kur vienlaikus norisināsies cīņa par Eiropas čempionu tituliem skeletonā, divnieku ekipāžām bobslejā un monobobslejā, bet mēneša vidū sportisti sacentīsies Altenbergas trasē Vācijā. Sezona noslēgsies mēnesi vēlāk ar posmu Leikplesidas trasē ASV.

Pasaules čempionāts februāra beigās un marta sākumā norisināsies Vinterbergas trasē Vācijā.