Svētdiena, 5.maijs

redeem Ģederts, Ģirts

arrow_right_alt Skandalozi

VAKARA ZIŅAS: Sandra Kukule aiziet no mīļākā un atgriežas mājās pie vīra

© Santa Sergejeva

Kopdzīvi pēc sānsoļa un tikai pusgadu ilgas šķiršanās atjaunojusi ārlietu ministra padomniece modes dāma Sandra Sondore-Kukule (45) un viņas vīrs uzņēmējs Guntars Kukuls (45).

Pie drauga sāniem jutās droša un pasargāta

Šā gada agrā pavasarī Sandra Sondore-Kukule paziņoja par šķiršanos no sava ilggadējā vīra uzņēmēja Guntara Kukula. Un jau divas nedēļas pēc šī paziņojuma »Vakara Ziņas« viņu pamanīja Jūrmalā baudām laiku kopā ar jaunu mīļāko. Būdīgais muskuļu kalns ar tetovētajām rokām, kurš Lieldienās kopā ar ārlietu ministra padomnieci SondoriKukuli iznāca no kāda Jūrmalas restorāna un piesēdās pie viņas džipa stūres, ir profesionāls apsargs Mareks Varnelis. Savu jauno mīļāko Sandra SondoreKukule pazina vismaz 15 gadus, kad abu ceļi krustojās Valsts prezidentes Vairas VīķesFreibergas kancelejā. SondoreKukule bija prezidentes VīķesFreibergas padomniece, bet Mareks Varnelis līdz 2003. gadam bija Valsts prezidenta drošības dienesta apsargs.

Savukārt jau pēc pāris mēnešiem ārlietu ministra padomniece Sandra SondoreKukule vairs neslēpa attiecības ar profesionālo apsargu Mareku Varneli. Pāris, sadevušies rokās, apmeklēja «Arēnā Rīga» notiekošo Latvijas labākā boksera Maira Brieža cīņu pret Nigērijas sportistu Olanrevaju Durodolu. Izkāpjot no mašīnas, Mareks savu izredzēto mīļi satvēra aiz rokas, un abi devās vērot pasākumu.

Taču pāris mēnešus pēc tam politikas aprindās jau izskanēja runas, ka Sandra atgriezusies pie dzīvesbiedra Guntara Kukula. Par ko liecina arī fotouzņēmumi sociālajos tīklos, kuros Guntars ar Sandru redzami kopā dažādās dzīves situācijās. Tiesa gan, sociālā tīkla «Facebook» profilā Guntars savu attiecību statusu minējis, ka viņš ir no attiecībām brīvs.

Sandra «brendiem» nopelna pati?

Ja paliek zem lupas ciparus, kas publiski noskaidrojami par abu kaislīgo lauleņu ienākumiem, izskatās, ka daudz labāk ar ienākumiem sokas tieši valsts darbā esošajai Sandrai, nevis uzņēmējam Guntaram. Vismaz ārlietu ministres padomnieces deklarācijā izlasāms, ka 2015. gadā viņa no kāda ārzemnieka Jostein Helgesen Hellestveit par kustamas un nekustamas mantas pārdošanu nopelnījusi apaļus 100 tūkstošus eiro. Vēl 7 tūkstošus eiro Sandra nopelnījusi, pārdodot vienu no saviem lolotajiem zirgiem kādai Tijai Alīsei Jurjānei. Ja vēl pieskaita 28 tūkstošus eiro, kas saņemti algā, dodot padomus nu jau bijušajam partijas biedram ārlietu ministram Edgaram Rinkēvičam, Sandras ekstravaganto dzīvi var izskaidrot gluži ticami. Bijušās un nu jau laikam atkal esošās Kukula kundzes iekrājumi bankās arī ir vērā ņemami — kopumā ne vairāk un ne mazāk kā 169 tūkstoši eiro.

Kukulam bizness neiet

Guntars Kukuls, kurš pirms 15 gadiem sāka karjeru kā toreizējā Rīgas mēra Gundara Bojāra sabiedrisko attiecību padomnieks, tiek uzskatīts par turīgu uzņēmēju, kas Sandrai spēj nodrošināt luksusa auto un dizaineru tērpus. Tomēr, ciešāk ieskatoties viņa uzņēmumos, turības pamats netop skaidrs. Pirms gandrīz gada tika paziņots, ka Guntars Kukuls nopircis mineralizētā ūdens zīmolu «Amrita» un nodarbosies ar šā zīmola preču tirgošanu. Šim mērķim tika nodibināta firma «Amber Coast Union». Mērķi bija vērienīgi — iekarot galvenokārt Āzijas un Krievijas tirgu. Tomēr redzams, ka 2015. gadu firma beigusi ar zaudējumiem — apgrozīti vien 8,8 tūkstoši eiro, bet zaudējumi bijuši 10 tūkstoši eiro, kas nozīmē, ka nav atpelnīts pat ieguldītais. Savukārt Guntaram Kukulam piederošā firma «Laimavoti», caur kuru viņam pieder minerālūdens «Amrita» izplatītājs, ir apgrozījusi krietni vairāk — 252 tūkstošus eiro, lai gan arī tas 2015. gadā nav spējis dot peļņu, un uzņēmums gadu noslēdzis ar 27 tūkstošu eiro zaudējumiem. Vairākiem citiem uzņēmumiem, kuros Guntaram Kukulam pieder daļas, uzsākts likvidācijas process vai saimnieciskā darbība oficiāli izbeigta, tādēļ nekādi ienākumi no tiem nav gūti. Tie ir SIA «UGS Dobele», SIA «Kurzemes attīstības fonds», SIA «Latgales mežu aizsardzības fonds» un SIA «Briežu dārzs — Rendas parks».

***

Arī viņi pēc sānsoļa ir atgriezušies pie dzīvesbiedres

Pat eksprezidentam Ulmanim paslīdēja kāja

Arī eksprezidentam Guntim Ulmanim bija paslīdējusi kāja. Un viņš bija nodevies mīlas priekiem ar 44 gadus jaunāko uzņēmēju Diniju Loru. Abu attiecībām bija pat turpinājums, un pasaulē nāca pāra kopīgais bērns - meita. Tiesa gan, publiski par šīm attiecībām Ulmanis nav runājis, kā arī nav šķīries ar savu sievu Ainu Ulmani. Ulmaņu pāra laulībā dzimusi meita Guntra un dēls Alvils. Joprojām dzīvesbiedri roku rokā apmeklē saviesīgus pasākumus. Taču tajā pašā laikā Ulmanis satiekas arī ar savu mazo meitiņu un viņas māmiņu. Pērn »Vakara Ziņas« sastapa vienā no tirdzniecības centra «Spice» kafejnīcām Gunti Ulmani draudzīgi tērzējam ar Diniju Loru. Pirms kāda laika Dinija Lora vadīja savu veikalu tīklu «Upes pērles». Daudzas sabiedrības dāmas ir iecienījušas šos rotaslietu veikalus. Tagad uzņēmums formāli nodots citai īpašniecei, bet par Dinijas paliekošo ietekmi uz to, liecina fakts, ka jaunā SIA reģistrēta viņai piederošā mājā Rīgā.

*

Andra Buļa mīlas trijstūris

»Vakara Ziņas« pavisam nesen vēstīja, ka triju gadu garumā Saeimas deputāta palīdze, žurnāliste, gleznotāja, skaistumkaraliene un triju meitu māmiņa Liene Skulme piedzīvoja mīlas pilnas attiecības ar latviešu aktieri un seriāla «Viņas melo labāk» zvaigzni Andri Buli. Pēc sānsoļa ar Lieni Skulmi aktieris atgriezies pie sievas Ilzes un abu dēla Markusa, ko »Vakara Ziņām« apliecināja gan Andris, gan Ilze.

Tiesa gan, Ilze Bule nenoliedza, ka viņas un Andra laulībā ir bijušas vairākas krīzes. Skaistais pāris ir kopā 14 gadus, no kuriem 11 gadus ir oficiālā laulībā. Aktiera sieva arī nenoliedza, ka vīram ir paslīdējusi kāja, taču tajā pašā laikā viņš ir izvērtējis savas kļūdas un kā krietns vīrietis atgriezies ģimenē. «Mēs negatavojamies šķirties, un ar mūsu ģimeni viss ir kārtībā. Žēl, ka ir sievietes, kas cenšas izmantot brīžus, kad ģimenē ir gadījusies kāda krīze.».