Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Politika \ Eiropas Savienība

Kučinskis turpina sarunas, lai pievienotos Eiropas Tautas partijai

© Romāns Kokšarovs/ f64 photo agency

Pārrunas par Ministru prezidenta Māra Kučinska (ZZS) pievienošanos Eiropas Tautas partijai (ETP) ir procesā, šodien pēc valdības sēdes žurnālistiem sacīja Kučinskis.

Vēlmi pievienoties ETP premjers skaidroja ar faktu, ka ETP ir viena no lielākajām Eiropas partijām un dalība tajā ļautu labāk aizstāvēt Latvijas intereses Eiropā.

"Lai Latvijas intereses varētu labāk aizstāvēt, nepieciešams gūt lielāku atbalstu ETP. Turklāt pievienošanās jautājums ir procesā," teica Kučinskis.

Pēc premjera teiktā, izšķirošas būs sarunas ar ETP vadību un šajā grupā ietilpstošo dalībvalstu vadītājiem.

Viņš piebilda, ka Eiropas Parlamenta deputāte Iveta Grigule (ZZS) ar izstāšanos no Latvijas Zemnieku savienības (LZS), lai Kučinskim atbrīvot ceļu uz pievienošanos ETP, "pārspīlē savu lomu sājā procesā".

LETA jau ziņoja, ka 2016.gada februārī Kučinskis pēc atgriešanās no Eiropadomes samita Briselē bija plānojis runāt ar ZZS par sadarbības iespējām ar partiju grupām Eiropā. Kučinskis iepriekš pauda, ka viņam pašam šķiet pieņemama sadarbība tieši ar ETP. Tomēr, ņemot vērā, ka ZZS veido vairākas politiskās partijas, vispirms savienībai pašai jātiek ar sevi skaidrībā.

ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis aģentūrai LETA izteicās, ka nekas slikts nenotikšot, ja ZZS tomēr nenoslēgs vienošanos ar ETP.