Sestdiena, 4.maijs

redeem Vijolīte, Viola, Vizbulīte

arrow_right_alt Pasaulē

Karaļa Čārlza III veselība: karalis ir sarūgtināts un vīlies

© Pixabay.com

Pēc tam, kad tika izplatītas viltus ziņas par Lielbritānijas karaļa Čārlza III nāvi, parādījusies jauna informācija par viņa veselības stāvokli, raksta "Newsweek".

Karaļa vecākais brāļadēls Pīters Filipss sniedza jaunāko informāciju par tēvoča labklājību. Viņš norādīja, ka 75 gadus vecais karalis ar vēzi cīnās varonīgi un vēlas ātri pārvarēt visas problēmas, lai strādātu ar pilnu jaudu.

"Viņam ir labs garastāvoklis. Bet es domāju, ka viņš joprojām ir ļoti sarūgtināts, ka nevar tikt galā un izdarīt visu, ko vēlas. Taču viņš ir ļoti pragmatisks. Viņš saprot, ka ir laiks, kad viņam patiešām ir jākoncentrējas uz sevi. Viņš vienmēr jautā saviem darbiniekiem un visiem saviem ārstiem un medmāsām - vai es tiešām varu to izdarīt? Vai es varu?” stāsta brāļadēls.

Pīters arī piebilda, ka Čārlzs III ļoti vēlas atgriezties savā ierastajā dzīvē, taču tas prasīs laiku.

"Viņš ir vīlies, ka atveseļošanās var aizņemt nedaudz ilgāku laiku, nekā viņš vēlētos," piebilda karaļa brāļadēls.

Atgādinām, ka janvārī kārtējās veselības pārbaudes laikā Čārlzam III tika atklāts labdabīgs audzējs prostatas dziedzerī. Viņam tika veikta operācija, bet Bekingemas pils vēlāk paziņoja, ka viņam diagnosticēts vēzis. Anglijas karalis turpina pildīt valsts pienākumus un strādāt ar dokumentiem, taču ir atcēlis savu klātbūtni lielākajos pasākumos.