Sestdiena, 18.maijs

redeem Ēriks, Inese, Inesis

arrow_right_alt Pasaulē

Princis Harijs apņēmies uz laiku atgriezties pie karaliskajiem pienākumiem

© Depositphotos

Pēc ziņām par karaļa Čārlza III slimību tiek runāts par Lielbritānijas karaliskās ģimenes atkalapvienošanos. Princis Harijs sacīja, ka pašreizējā situācija varētu palīdzēt ģimenei atkalapvienoties un viņš labprāt uzņemtos karaliskos pienākumus, raksta independent.co.uk.

Princis Harijs ABC raidījumā “Good Morning America” pastāstīja, kā viņš nekavējoties "ielēca lidmašīnā" un devās uz Londonu, kad uzzināja, ka viņa tēvam ir diagnosticēts vēzis.

Princis atzina, ka ģimene viņam ir svarīga: "Es mīlu savu ģimeni," sacīja Harijs, kurš apliecināja, ka bija priecīgs satikt savu tēvu pagājušajās nedēļas vizītes laikā Anglijā.

Atgādinām, ka princis Harijs 2020. gadā atteicās no saviem karaliskajiem pienākumiem un pārcēlās uz Kaliforniju, kur dzīvo kopā ar sievu amerikānieti Meganu Mārklu un diviem maziem bērniem.

Šobrīd viņš saka, ka būtu gatavs uzņemties pagaidu karaļa pienākumus, kamēr karalis ir slims. The Times iepriekš rakstīja, ka prinča Harija un Čārlza III attiecības pēdējā laikā ir uzlabojušās. Tiesa, detaļas par tikšanos ar karali un turpmākajām sarunām netiek atklātas, taču tiek uzskatīts, ka šāda Harija izteikta vēlme nepaliks nepamanīta.

Karalim un viņa palīgiem būtu jāizstrādā rakstisks plāns, lai Harijs varētu atgriezties pie oficiāliem pienākumiem, taču viņš par to nesaņems nekādu samaksu.