Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Pasaulē

Princis Viljams neapmeklē karalisko pasākumu, aizbildinoties ar "personiskiem iemesliem"

© Pixabay.com

Lēmums pieņemts, jo Viljama sieva Ketrīna un tēvs karalis Čārlzs III saskārušies ar veselības problēmām, ziņo "abcnews.com".

Princis Viljams otrdien bija spiests izlaist karaliskas nozīmes pasākumu "personiskas lietas" dēļ, paziņoja Kensingtonas pils, tomēr tas nebija saistīts ar viņa tēva karaļa Čārlza III veselību, apstiprināja "ABC News".

Viljamam bija paredzēts piedalīties Grieķijas karaļa Konstantīna atvadu dievkalpojumā Vindzoras pils Svētā Jura kapelā, taču viņš otrdien bija spiests atteikties no piedalīšanās ceremonijā.

"Diemžēl Velsas princis šorīt nevar apmeklēt karaļa Konstantīna piemiņas dievkalpojumu personisku iemeslu dēļ," teikts pils paziņojumā, atsakoties sniegt sīkāku informāciju.

Viljama prombūtne izskaidrojama ar to, ka gan karalis, gan Viljama sieva Keita, Velsas princese, saskaras ar atsevišķām veselības problēmām.

Bija plānots, ka Viljams otrdienas dievkalpojumu apmeklēs bez Keitas, kura turpina atveseļoties mājās pēc vēdera dobuma operācijas. 42 gadus vecā trīs bērnu māte pēc operācijas janvāra vidū pavadīja slimnīcā gandrīz divas nedēļas.

Paredzams, ka Keita, kuras pēdējā publiskā uzstāšanās bija Ziemassvētku dienā, savus publiskos karaliskos pienākumus atsāks pildīt tikai vēlāk šī gada pavasarī.

Savukārt, tā kā karalim Čārlzam III februārī tika diagnosticēts vēzis, Viljamam, kā arī Čārlza sievai karalienei Kamillai ir uzticēts vadīt karalisko ģimeni kā diviem vecākajiem karaliskās ģimenes locekļiem.

Kamilla oficiāli vadīja Lielbritānijas karalisko ģimeni otrdienas Pateicības dievkalpojumā, kurā piedalījās karaļa Konstantīna ģimenes locekļi, kā arī citi karaliskās ģimenes locekļi no visas pasaules.

Tiek ziņots, ka Viljams pirms dievkalpojuma personīgi piezvanījis mirušā karaļa ģimenei, lai paziņotu, ka nevarēs ierasties.

Viljama prombūtne no dienesta ir ļoti reta parādība - karaliskās ģimenes locekļi reti kad kavē šādus pasākumus personisku iemeslu dēļ.