Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Pasaulē

Romas pāvestam ir grūtības uzkāpt pa kāpnēm elpceļu un mobilitātes problēmu dēļ

© Pixabay

Pāvests Francisks kārtējo reizi lūdzis palīdzību nolasīt savas piezīmes un trešdien pēc audiences nespēja atgriezties savā specializētajā auto, jo ilgstošas elpošanas un mobilitātes problēmas turpina ietekmēt 87 gadus veco pāvestu.

Francisks vadīja savu iknedēļas vispārējo audienci, kas šogad pirmo reizi notika ārā Svētā Pētera laukumā. Bet katehisma mācību viņš lika nolasīt kādam palīgam, kā viņš to pēdējās dienās ir darījis vairākkārt.

Pagājušonedēļ Francisks devās uz slimnīcu, lai veiktu pārbaudes, kuru rezultāti netiek publiskoti. Šoziem viņš ir cietis no saaukstēšanās, bronhīta un gripas.

Pagājušā gada beigās Franciskam tika veikta CAT skenēšana, kas izslēdza plaušu karsoni, taču pāvests joprojām bija spiests atcelt ceļojumu uz Persijas līci akūta, infekcioza bronhīta lēkmes dēļ.

Francisks ir arī pārcietis ceļgala traumu un tā saišu iekaisumu, kas, sākot ar 2022. gadu, lika viņam izmantot ratiņkrēslu. Bet viņam parasti ir izdevies iztikt ar spieķi vai staigulīti, lai peceltos stāvus.

Tomēr trešdien Francisks, šķiet, nespēja uzkāpt pa dažiem pakāpieniem, lai iekāptu savā automašīnā audiences beigās, pat turoties pie margām. Palīgs ātri atnesa atpakaļ ratiņkrēslu, un viņš atkal apsēdās. Pēc tam pāvests sveicināja pūli, pirms tika izvests no laukuma.

Argentīnas pāvestam jaunībā tika izņemta daļa no vienas plaušas elpceļu infekcijas dēļ, un viņš bieži runā čukstus pat tad, kad nav slims. 2021. gadā viņam tika noņemta resnās zarnas daļa, un pagājušajā gadā viņam veica operāciju, lai labotu vēdera trūci un noņemtu zarnu rētaudus.