Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Pasaulē

Izskan ziņas par baltkrievu politieslodzīto smagajām veselības problēmām

© Ketija Keita Krastiņa / F64

Baltkrievijā teju 100 politieslodzīto, kas nonākuši cietumos brutālo represiju gaitā, ir nopietnas medicīniskās problēmas, un viņi varētu būt tuvu nāvei, pirmdien pavēstīja Baltkrievijas cilvēktiesību aizsardzības organizācija "Vjasna".

93 politieslodzīto liktenis raisa īpašas bažas. Viņu vidū ir cilvēki, kas sirgst ar vēzi, sirds slimībām, citām slimībām, kas ieslodzījuma vietās netiek pienācīgi ārstētas vai tiek ignorētas.

Kopumā Baltkrievijas cietumos ir vairāk nekā 1400 politieslodzīto, liecina "Vjasna" aplēses.Politieslodzīto vidū, kam radušās medicīniskas problēmas, ir arī viena no redzamākajām opozīcijas līderēm Marija Koļesņikova.

Viņai veikta vēdera operācija, bet drīz pēc tam nogādāta atpakaļ cietumā. Koļesņikovai netiek nodrošināts atbilstošs uzturs, bet izmeklēšana liecina, ka pirms hospitalizācijas viņa sista, norāda aktīvisti.

19 gadus vecajam Mikitam Zalatarovam netiek nodrošinātas epilepsijas zāles, savukārt Jauhens Barovskis savai ģimenei teicis - "es šeit, iespējams, nomiršu", norāda "Vjasna".