Svētdiena, 5.maijs

redeem Ģederts, Ģirts

arrow_right_alt Pasaulē

Baltkrievija apgalvo, ka Minskai uzbrukuši droni no Lietuvas; Lietuva apgalvojumus sauc par dezinformāciju

© Depositphotos

Lietuvas armija noliedz Baltkrievijas amatpersonu apgalvojumus par bezpilota lidaparātu uzbrukumu no Lietuvas, saucot tos par dezinformāciju.

"Tā ir dezinformācija. Principā tas nav nekas jauns. Protams, šis ir pirmais šādas iebiedēšanas gadījums. Lietuvas valsts neveic nekādas naidīgas darbības pret citām valstīm," aģentūrai BNS ceturtdien sacīja Lietuvas bruņoto spēku preses pārstāvis Gintauts Cjunis.

Iepriekš ceturtdien Krievijas valsts propagandas aģentūra TASS citēja Baltkrievijas Valsts drošības komitejas (KGB) vadītāju Ivanu Terteļu sakām, ka Baltkrievijas drošības dienesti esot novērsuši bezpilota lidaparātu uzlidojumus no Lietuvas teritorijas pret objektiem Minskā.

"Valsts drošības komiteja sadarbībā ar kolēģiem no citām drošības iestādēm nesen ir veikusi vairākus pasākumus, lai novērstu kaujas dronu triecienus no Lietuvas teritorijas pret objektiem Minskā un tās piepilsētās," apgalvoja Terteļs.

TASS nesniedz detalizētāku informāciju par Terteļa apgalvojumiem.

Lietuvas Nacionālā krīžu vadības centra vadītājs Vilmants Vitkausks norādīja, ka Baltkrievijas dienesti izplata apgalvojumus par pseidogrupējumiem, kas it kā uzturoties Lietuvā un Polijā un vēloties kaitēt Baltkrievijai.

"Šādus vēstījumus mēs dzirdam jau sen, īpaši aktīvi tie bija Baltijas valstīs NATO rīkoto aizsardzības mācību laikā, kaut ko līdzīgu marta sākumā teica [Baltkrievijas diktators Aleksandrs] Lukašenko. Šādi Baltkrievijas KGB izteikumi jāuzskata par nepārtrauktu naidīgu provokāciju un informācijas uzbrukumu Lietuvai, kam nav nekādas saistības ar realitāti," viņš teica.

Centra vadītājs uzsvēra, ka šis vēstījums ir adresēts Baltkrievijas iekšējai auditorijai.