Otrdiena, 30.aprīlis

redeem Liāna, Lilija

arrow_right_alt Māja \ Interjers

Inovatīvi risinājumi interjera dekorēšanā

© publicitātes

Lai savas mājas vai dzīvokļa interjeru padarītu skaistu, mājīgu un funkcionālu, šodien var izmantot oriģinālus un inovatīvus risinājumus.

Tie dod iespēju ar mūsdienīgu materiālu un tehnoloģiju palīdzību īstenot visdažādākās ieceres, vienlaikus nodrošinot izcilu estētisko un praktisko izpildījumu telpu dizainiskās vides veidošanā un dekorēšanā.

Kompānijas grupa Astarta, kurai ir 13 gadu ilga pieredze telpu dizaina industrijā Krievijā, ar savas daudzveidīgās produkcijas piedāvājumu nolēmusi paplašināt savu darbību, ienākot Eiropas tirgū un Latvijā. Kompānijas vadība novērtējusi, ka šeit ir veiksmīga vide biznesa attīstībai un profesionālai sadarbībai ar kvalificētiem Latvijas dizaineriem un arhitektiem, kuru veikums tiek rezumēts kā konkurētspējīgs. Kompānijas grupa Astarta ar savu produkciju – inovācijas sistēmām telpu dekorēšanā – iepazīstinās izstādē Māja. Dzīvoklis 2013, kas norisināsies Ķīpsalas izstāžu kompleksā no 17. līdz 20. oktobrim.

Veido kompleksu pieeju

Kompānijas grupa Astarta nodarbojas ar kompleksu risinājumu izstrādi, veidojot funkcionālu un estētiski pievilcīgu telpu dizainu, izmantojot ne tikai dažādas starpsienu sistēmas, ko raksturo inovatīvas īpašības un kas ir galvenais darbības virziens, bet arī bīdāmās sistēmas, iekaramos paneļus, sienu un griestu dekorēšanu ar iebūvētu apgaismojumu, un citus komponentus. Kompānijas grupas Astarta moto – diriģējot ar telpu, veidojam tavu pasauli!

Kompānijas praksē līdz šim bijis daudz veiksmīgu projektu ar jauniem dizainiskiem risinājumiem ofisa telpu, kā arī privātmāju un dzīvokļu labiekārtošanā, kas šobrīd izvirzīta par vienu no plašās darbības prioritātēm. Galvenais klientu ieguvums – oriģināli dizainiski risinājumi; drošība un ilgs kalpošanas laiks; atbilstība sanitārajām normām un prasībām; mobilitāte un daudzfunkcionalitāte. Kompānija nepārtraukti seko līdzi jaunākajām modes tendencēm telpu interjera dizaina veidošanā, izmanto augstas tehnoloģijas un unikālus interjera risinājumus, šādā veidā palīdzot attīstīties dizaina videi. Jebkuram interesentam, kam patīk īstenot oriģinālas un nestandarta idejas dizaina iekārtojumā, noderēs kompānijas Astarta uzkrātā pieredze, kas kalpos kā labs piemērs oriģinālu dizainisku risinājumu ieviešanā.

Perforētu griestu izmantojums

Kompānijas tehnoloģiskā pamatbāze nodrošina dažādu zīmējumu variantu, formu un citu elementu izmantojumu interjera dekorēšanā. Tradicionālās starpsienu sistēmas, durvis un netradicionālu formu griesti pāriet sienās un arī unikālos perforētos krāsainos ziedu traukos. Šādā stilā veidots interjers vairāk līdzinās interjeram filmā par nākotnes vīziju.

Mūsdienīga un inovatīva dekorēšana ļauj samazināt arī montāžas darbu apjomu un ilgumu. Dažādu elementu izmantojums telpā dod iespēju iekārtot modernu dizainu pēc interesentu vēlmēm, jo viens no kompānijas pamatprincipiem ir individuāla pieeja katram klientam. Ja ir vēlēšanās mainīt mājvietā esošo iekārtojumu vai labiekārtot jaunu mājokli, mūsdienīgs risinājums būs telpas zonējums, sadalot ar starpsienām to pēc savām vēlmēm zonās – darbam, atpūtai, viesu uzņemšanai, ēst gatavošanai, arī smēķēšanai un tamlīdzīgi.

Viens no jaunākajiem un aktuālākajiem kompānijas grupas Astarta risinājumiem telpu dekorēšanā – perforēti griesti, kas rada stilīgu dizainu, kvalitatīvu izpildījumu un ātru montāžu, nodrošinot katram klientam īpašu pieeju. Perforēto griestu izmantojums nerada problēmas, kas parasti piemeklē dizainerus un celtniekus, – montāžas ilgums un sarežģītība, papildu elementu izgatavošana no ģipškartona, to pielāgošana un špaktelēšana savienojumu vietās. Katram dekoram, vienalga, vai tie ir griesti, siena vai cita virsma, ir ierāmēšanas profils – patentēti noslēguma elementi. Tie tiek izmantoti kā dekoratīva apdare virsmas nobeigumā, izmantojot apgaismojumu.

Universialitāte un ātrums

Kompānijas grupā Astarta ražotais spilgtais, stilīgais un daudzfunkcionālais produkts – dekorēšanas sistēma (griestu un sienu patentēts nobeigums un krāsa) var kļūt par universālu risinājumu jebkurai virsmai un ļauj kompleksi, ātri un efektīvi dekorēt telpu. Jaunās, nesen izstrādātās tendences palīdz dekorēt telpu, izmantojot jaunus dekorēšanas paņēmienus – frēzēšanu, perforētu ģipškartonu un MDF. Tas atvieglo darbu dizaineriem un arhitektiem – viņiem būs iespējams ievērot stingras un noslēgtas līnijas griestu, sienu un citu virsmu dekorēšanā, padarot standarta elementus par īpaši unikāliem. Tie vienkāršos arī celtniecības – montāžas darbus, samazinot darba apjomu, un īstenotais dizainiskais projekts katram klientam būs individuāls un neatkārtojams. Izmantojot it kā slēptu gaismas spēli dekoratīvos paneļos, dizaineriem pavērsies jaunas iespējas, dekorējot telpas interjeru. Galvenie kritēriji, kas raksturo šo produkciju, – tehnoloģiskums, drošība, montāžas ātrums un vienkāršība.

Līdzi uz jaunām telpām

Joprojām aktualitāti nav zaudējušas daudzfunkcionālas stikla starpsienas, kas ļauj paplašināt telpu, nodrošināt skaņas izolāciju un padara interjeru skaistu, tajā pašā laikā caurspīdīgu un gaisa caurlaidīgu. Stikla starpsienas popularitāti iemantojušas mūsdienīgos dzīvokļos, kā arī birojos un sabiedriskās ēkās. Tās rada vieglumu, graciozitāti un labi iekļaujas kopējā interjerā, kas veidots modernisma, haitek vai kādā citā stilā. Pateicoties dažādu formu starpsienu izgatavošanai, dekorēšanas variantiem un krāsai, stikls rada interesantu spēli privātajos interjeros, tāpēc daudzi dizaineri un arhitekti uzskata šo materiālu par īpašu interjera arhitektūras elementu, kas savu nozīmīgumu nekad nezaudēs un ļauj dizaineriem nodoties fantāzijas lidojumam.

Kompānijas grupa Astarta cenšas pilnveidot savas tehnoloģijas līdz tādam līmenim, lai viss ofiss, ieskaitot durvis, starpsienas un griestus, būtu demontējams un paņemams līdzi uz jaunajām telpām. Šāda perspektīva nemaz nav nereāla. Tajā arī slēpjas kompānijas grupas Astarta veiksmes noslēpums un patiesā vārda inovācija jēga.

NODERĪGI

Jaunu paņēmienu priekšrocības telpas dekorēšanā:

• Tehnoloģiskums – jaunāko dizaina un arhitektūras industrijas tendenču izmantojums palīdz radīt nestandarta, unikālus elementus pēc individuāla pasūtījuma.

• Ātra uzstādīšana – universiālā konstrukcija un tehnoloģiskā vissīkāko elementu izstrāde ļauj saīsināt montāžas laiku par 30 procentiem.

• Uzstādīšanas vieglums – gatavie elementi neprasa izmantot špaktelēšanu, un uzstādīšanu var veikt viens speciālists.

• Augsta drošība – tiek izmantoti ekoloģiski materiāli, kas atbilst sanitārajām un ugunsdrošības prasībām.

• Dizaina izpildījumā – plašs variantu piedāvājums un individuālu elementu izmantojums, tajā skaitā arī nacionālu, kas ļauj īstenot jebkuras sarežģītības projektu.

• Ar apgaismojuma palīdzību, kombinējot to ar konstrukcijām, iespējams piešķirt jebkurai telpai, arī visvienkāršākajai, savu neatkārtojamo stilu.