Piektdiena, 17.maijs

redeem Dailis, Herberts, Umberts

arrow_right_alt Māja

NODERĪGI: Septiņi gardas kafijas noslēpumi

© Andrejs Terentjevs/F64 Photo Agency

3.lapa

  • Izvēlieties augstas kvalitātes pupiņas ar atzīmi no 1 līdz GACCS. GACCS - starptautiska novērtēšanas sistēma kafijas pupiņām, kvalitātes atzīme tiek piešķirta graudiem pirms to grauzdēšanas, kur 5 nozīmē zemākas kvalitātes pupiņas un 1 - augstākas kvalitātes. 2 nozīmē labas kvalitātes pupiņas un 3 - viduvējas.
  • Kādas ir jūsu kafijas dzirnaviņas? Lietotas kafijas dzirnaviņas būtiski ietekmē kafijas garšu: no pārāk smalki samaltām kafijas pupiņām kafija garšos pēc „nekā”, savukārt rupja maluma pupiņas ir pārāk lielas, un tām būs pārāk bagātīga garša, būs dedzinoša sajūta. Malšanas procesā radītais siltums ietekmē kafijas pupiņu izmēru un veidu, kādā tās pārsprāgstot sadalās un atbrīvo garšu. Lai garša būtu perfekti sabalansēta, vajadzētu izmantot augstas kvalitātes dzirnaviņas, kas malšanas procesā neuzkarst un saglabā kafijas daļiņas ideālā lielumā.
  • Neļaujiet ūdenim atdzist. Tikai labākajos espreso automātos ir atsevišķi katli kafijas un tvaika ražošanai. Ūdens temperatūra ir ļoti svarīga, lai saglabātu labu kafijas garšu. Ja nepieciešams ātri pagatavot daudz kafijas, piemēram, mājas viesībās, tad lielākā daļa espreso automātu zaudēs temperatūru un kafija iegūs sliktu garšu, tāpēc ir ieteicams izmantot automātu ar vairākiem katliem un augstu temperatūras noturību, lai katra kafijas tase būtu baudāma.