Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Latvijā

DIENAS SVARĪGĀKO NOTIKUMU KOPSAVILKUMS

© F64

Dienas svarīgāko notikumu apskats.

ZOLITŪDES TRAĢĒDIJAS CIVILLIETA: Rīgas apgabaltiesa šodien vienā no daudzajām tiesā aizsāktajām Zolitūdes traģēdijas civillietām par labu diviem cietušajiem piedzina 300 000 eiro. Tiesa traģēdijā cietušo Edgara Čerņenoka un Valerijas Valentīnas Mizulas prasību apmierināja daļēji, proti, nolēma, ka SIA "Maxima Latvija" un SIA "Homburg Zolitude" jāmaksā viņiem kopumā 300 000 eiro. Prasība pret SIA "Tineo" tika noraidīta.Traģēdijās cietušās Oksanas Vilsones prasība tika noraidīta.

ES SANKCIJAS PRET KRIEVIJU: Eiropas Savienības (ES) dalībvalstis pirmdien vienojušās uz sešiem mēnešiem pagarināt sankcijas pret Krieviju, kas tika ieviestas, reaģējot uz tās iebrukumu Ukrainā.Lēmums pamatots ar faktu, ka Minskas pamiera vienošanās tā arī netiks pilnībā īstenota līdz šī gada beigām, teikts ES izplatītajā paziņojumā.

AIZTURĒŠANA PAR KUKUĻOŠANU: Pagājušajā nedēļā Iekšējās drošības birojs (IDB) aizturēja sešas personas, tajā skaitā trīs Valsts policijas (VP) darbiniekus, saistībā ar kukuļošanu - diviem VP darbiniekiem piemērots apcietinājums.Kā aģentūru LETA informēja birojā, apcietinājumu abiem VP darbiniekiem piemēroja Rīgas rajona tiesa. Pārējām kukuļošanā iesaistītajām personām piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi.IDB aizturēja visas šajā kukuļošanas gadījumā iesaistītās personas - gan par kukuļņemšanu, gan kukuļdošanu, kā arī par starpniecību kukuļošanā. Patlaban turpinās pirmstiesas izmeklēšana.

ZEMES NOGRUVUMS ĶĪNĀ: Milzīgs zemes nogruvums noticis Ķīnas dienvidu provincē, kur tā rezultātā sabrukušas 33 ēkas, un aptuveni 100 cilvēki pazuduši bezvēsts, ziņo BBC. Nogruvums noticis brīdī, kad milzīgs zemes un būvgružu kalns pēkšņi zaudējis stabilitāti un sabrucis. Nogruvums noticis kādā no pilsētas industriālajiem centriem.

ANO ĢENERĀLSEKRETĀRA AMATS: Bijusī Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga neplāno kandidēt ANO ģenerālsekretāra amatam, aģentūrai LETA apliecināja Vīķes-Freibergas sekretāre Daina Lasmane. "Nekandidēju, jo 2006.gada ANO Drošības padomē saņēmu Krievijas veto un nedomāju, ka viņu attieksme pret mani būtu mainījusies," pauda eksprezidente.