Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

DIENAS SVARĪGĀKO NOTIKUMU KOPSAVILKUMS

© F64

Dienas svarīgāko notikumu apskats.

PREZIDENTA VESELĪBAS STĀVOKLIS: Izvērtējot Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa veselības stāvokli, ārsti šodien nolēmuši turpmāko prezidenta ārstēšanu veikt Paula Stradiņa Klīniskajā universitātes slimnīcā atbilstoši tās profilam. Kā aģentūra LETA uzzināja Stradiņa slimnīcā, prezidents ievietots Latvijas Kardioloģijas centrā. Slimnīca viņa veselības stāvokli nekomentē.

LĪDZEKĻU PIEŠĶIRŠANA SĪRIJAI: Kā vēsta raidījums “900 sekundes”, Ārlietu ministrija rosinājusi no valsts budžeta piešķirt 50 000 eiro Sīrijas krīzē cietušajiem. Šādu žestu aicināts veikt, lai apliecinātu “atbildīgas valsts tēlu”. Nauda tiks iemaksāta ANO palīdzības fondā.

VALDĪBAS VEIDOŠANA: Ministru prezidenta amata kandidāts Māris Kučinskis (ZZS) pašlaik neredz pamatu valdības veidošanas procesā sākt sarunas ar mazajām partijām. Viņš arī norāda, ka sarunās ar partiju "Vienotība" pašlaik nav redzamas domstarpības.Taujāts par nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK rosinājumu par mazo partiju aicināšanu uz valdības veidošanas sarunām, kas varētu dot manevra iespējas arī saistītā ar dialogu ar "Vienotību", Kučinskis aģentūrai LETA atbildēja, ka pašlaik tam neredz nekādu pamatu sarunām ar parlamentā pārstāvētajiem nelielākajiem spēkiem.

PATVĒRUMA MEKLĒTĀJA ARESTS: Pēc Jaungada notikumiem Ķelnē arestēts pirmais patvēruma meklētājs, kurš, iespējams, veicis noziegumus, par kuriem nākamajās dienās ziņojušas sievietes, informē BBC. Šobrīd par līdzīga veida uzbrukumiem tiek turēti aizdomās vēl vairāk kā 20 vīrieši.

SPRĀDZIENS BOLDERĀJĀ: Vīrietis, kurš pagājušā gada decembra sākumā Bolderājā cieta bankomātam paredzētas paštaisītas ierīces sprādzienā, strādājis Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD), liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija. VUGD nosoda viņa rīcību un uzsver, ka tā nav savienojama ar amatu valsts iestādē un VUGD. Tomēr, ņemot vērā to, ka persona atrodas darba nespējā un nav vēl bijis tiesas spriedums, viņas statusu dienestā šobrīd mainīt nav iespējams. 

"KKV LIEPĀJAS METALURGS": AS "KVV Liepājas metalurgs" sarunās ar kreditoriem, tajā skaitā, valsti vēlas lielāku pretimnākšanu un elastīgāku pieeju. "KVV Liepājas metalurgs" vadība uzskata, ka patlaban uzņēmuma kreditori, tajā skaitā arī valsts, ir ieņēmuši stingru pozīciju un uzņēmums nejūt pretimnākšanu.Sarunas ar kreditoriem tiks turpinātas, lai panāktu vienošanos par kavētā maksājuma izpildi, norādīja "KVV Liepājas metalurgs" preses dienestā.