Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā

DIENAS SVARĪGĀKO NOTIKUMU APSKATS

© F64

Dienas notikumu apskats.

PIEAUG DZIMUŠO SKAITS. Kopš 2011. gada dzimušo skaits Latvijā pieaug, un arī 2016. gada pirmajos sešos mēnešos reģistrēto jaundzimušo skaits - 10 943 bērni - ir par 224 mazuļiem jeb 2 % vairāk nekā 2015. gada attiecīgajā periodā, liecina Centrālās statistikas pārvaldes provizoriskie dati.

ŽURNĀLISTA SLEPKAVĪBA KIJEVĀ. Krievijas mediji trešdien informē, ka Kijevā nogalināts pazīstamais žurnālists Pāvels Šeremets. Aculiecinieki fiksējuši, ka viņa auto uzspridzināts, pats žurnālists notikuma vietā gājis bojā. Brīdinām, video redzamas nepatīkamas ainas!

PVD APTUR KAFEJNĪCAS DARBĪBU. Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) ir saņēmis laboratorisko izmeklējumu rezultātus paraugiem, kas tika ņemti ēdināšanas uzņēmumā Kuldīgā sakarā ar nesen reģistrētajiem pārtikas saindēšanas gadījumiem pasākuma “Dzīres Kuldīgā” laikā, liecina informācija PVD mājas lapā.

MOTIVĀCIJA STRĀDĀT VID. Jaunajam vadītājam Valsts ieņēmumu dienesta (VID) darbinieku motivēšana būs jāveic no iekšējiem resursiem, telekanāla LNT raidījumā "900 sekundes|" teica Ministru prezidents Māris Kučisnkis (ZZS). VID jaunajam vadītājam būs jānāk ar savu iniciatīvu, jāreorganizē dienests, jāvairo tā kapacitāte un jāizstrādā darbinieku motivēšanas sistēma. Taču tam papildus līdzekļi netiks piešķirti un minētie darbi jāveic no dienesta iekšējiem resursiem, teica premjers.

PALIELINA UZTURNAUDU. No šodienas patvēruma meklētājiem par 85 centiem tiek palielināti naudas līdzekļi, kas nepieciešami uzturam un dienasnaudas izdevumu segšanai.

RĪT RĪGĀ JAUNI SASTRĒGUMI. Rīgas domes Satiksmes departaments vērš autovadītāju, gājēju un velobraucēju uzmanību, ka no ceturtdienas, 21.jūlija, sāksies ceļa seguma atjaunošana Brīvības ielā, tādēļ gaidāmi būtiski satiksmes ierobežojumi gandrīz visā ielas garumā. Autovadītājiem jārēķinās ar ievērojamiem satiksmes sablīvējumiem un pat slēgtu satiksmi atsevišķos ielas posmos.

MIRUSI INTA FOGELE. Šonakt 59 gadu vecumā mūžībā aizgājusi latviešu skaistumkonkursu organizatore Inta Fogele.