Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā

DIENAS SVARĪGĀKO NOTIKUMU KOPSAVILKUMS

© F64

Dienas svarīgāko notikumu apskats.

MEDIĶI STREIKU NERĪKOS: Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrība (LVSADA) panākusi vienošanos ar Veselības ministriju (VM) un tomēr nestreikos. Kā šodien pēc teju divas stundas ilgām pirmsstreika sarunām žurnālistiem sacīja LVSADA vadītājs Valdis Keris, lai gan papildu nauda jeb vairāk par solītajiem 10 miljoniem eiro mediķu algu pieaugumam nav saņemta, arodbiedrība tomēr izlēmusi nestreikot.

TURCIJAS ATTIECĪBAS AR KRIEVIJU: Ārvalstu mediji ziņo, ka Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans šodien norādījis, ka Turcija nevēlas nekādu saspīlējumu attiecības starp šo valsti un Krieviju. "Mēs nevēlamies saasināt šo konfliktu. Mēs tikai aizsargājam savu drošību un mūsu brāļu tiesības," uzrunā uzsvēris Turcijas prezidents. "Turcija nekad nav izvēlējusies saspīlējumu vai krīzi, bet gan mieru un dialogu."

PAPILDUS MILJONI BUDŽETĀ: Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija, vērtējot nākamā gada budžeta priekšlikumus, atbalstīja daudzus deputātu ierosinājumus, atvēlot tam vairākus miljonus eiro. Komisijas vadītājs Kārlis Šadurskis (V) pēc komisijas sēdes vēl nenosauca precīzu summu, cik atvēlēts deputātu priekšlikumiem. Viņš arī atzina, ka deputāti atbalstījuši vairāk priekšlikumu, nekā bija plānots.

UKRAINAI PĀRTRAUC GĀZES PIEGĀDI: Tā kā Ukraina nav veikusi priekšapmaksu par jaunām gāzes piegādēm, koncerns "Gazprom" šodien pārtraucis dabasgāzes piegādi šai valstij, ziņo AFP. Tiek norādīts, ka gāzes piegāde pārtraukta līdz brīdim, kad tiks saņemti jauni maksājumi. Koncerna "Gaprom" vadītāji informējuši, ka šorīt Ukraina iztērējusi visu gāze, par ko iepriekš bija samaksājusi.

KRIEVIJAS LIDMAŠĪNAS PILOTU LIKTENIS: Ziņu aģentūra AFP informē, ka Sīrijas armija dzīvu atradusi otro Krievijas notriektās militārās lidmašīnas pilotu. Šādu informāciju šodien sniedzis Krievijas vēstnieks Francijā. Krievijas vēstnieks Aleksandrs Orlovs paziņojis, ka viens no pilotiem, kurš lidmašīnas avārijas laikā katapultējies, atrasts dzīvs un šobrīd atrodas Krievijas aviobāzē. Kā jau ziņots, otrs pilots gājis bojā.