Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā

DIENAS SVARĪGĀKO NOTIKUMU APSKATS

© scanpix

Dienas svarīgāko norišu kopsavilkums

UZ SALU TILTA JAUNI SATIKSMES IEROBEŽOJUMI:  Šodien Salu tilta braukšanas joslām virzienā uz centru sāks ieklāt asfaltbetona segumu, līdz ar to satiksmei slēgs vienu braukšanas joslu, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Satiksmes departamenta pārstāve Ilze Dišlere.

Asfaltbetona segumu ieklāšanas darbi Salu tilta posmā no Lucavsalas līdz Krasta ielai notiks nakts laikā no plkst.20 līdz 6. Autovadītājiem jārēķinās ar satiksmes ierobežojumiem virzienā uz centru līdz pat 3.jūlijam.

Savukārt virzienā no centra uz Pārdaugavu satiksme tiks organizēta kā līdz šim - pa divām malējām braukšanas joslām.

Ņemot vērā būvdarbu plānu, no 5.jūlija satiksme tiks pārorganizēta pa četrām jaunizbūvētajām braukšanas joslām uz Salu tilta, lai būvdarbu veicēji varētu uzsākt pēdējā posma būvniecības darbus - brauktuvju seguma atjaunošanu virzienā uz Pārdaugavu.

LATVIJA VAR UZŅEMT 60 BĒGĻUS: Pašlaik Latvija var uzņemt apmēram 50 - 60 bēgļus, telekanāla LNT raidījumā "900 sekundes" teica iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (V).

KONSTATĒTI JAUNI ĀFRIKAS CŪKU MĒRA GADĪJUMI: Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) inspektori laikā no 19.jūnija līdz 27.jūnijam konstatējuši septiņus jaunus Āfrikas cūku mēra (ĀCM) saslimšanas gadījumus mežacūku vidū, aģentūru LETA informēja PVD pārstāvji.

GRIEĶIJAS REFERENDUMS: Eiropas Komisijas (EK) prezidents Žans Klods Junkers pirmdien Grieķijas iedzīvotājiem norādīja, ka viņi noraidītu Eiropas Savienību (ES), ja viņi svētdienas referendumā paustu iebildumus kreditoru reformu priekšlikumiem.

Viņš arī skaidri norādīja savu neapmierinātību ar Grieķijas premjerministra Alekša Cipra uzvedību pārrunās, lai panāktu vienošanos par reformu paketi, kas kulmināciju piedzīvoja piektdienas naktī, kad viņš paziņoja par ieceri rīkot referendumu.