Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Latvijā

DIENAS SVARĪGĀKO NOTIKUMU KOPSAVILKUMS

© twitter; ekrānšāviņš; @MadonasNovads

Dienas svarīgāko norišu apskats

SNIEGS APRĪLĪ: Alūksnē šorīt zemi klājusi piecus centimetrus bieza sniega sega. Sniega kārtiņa fiksēta vairākās vietās Vidzemē un Austrumlatvijā.

ĢENERĀLPROKURORS KALNMEIJERS: Augstākās tiesas (AT) priekšsēdētājs Ivars Bičkovičs kā ģenerālprokurora amata kandidātu virzīs pašreizējo ģenerālprokuroru Ēriku Kalnmeieru. Kalnmeiera kandidatūra tagad būs jāsaskaņo ar Tieslietu padomi, kas notiks 20.aprīlī, un pēc tam jāvirza iecelšanai Saeimā.

AMATPERSONAS UN KONTROBANDA: Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas policijas pārvaldes amatpersonas pēc saņemtās informācijas no Drošības policijas aizturējušas septiņas personas par 14,5 miljonu cigarešu un 239 litru degvīna kontrabandu, informē VID. Starp aizturētajiem ir divas muitas un divas robežsardzes amatpersonas.

PĀRDOS CITADELI: Šodien ar Eiropas Centrālās bankas (ECB) Padomes gala lēmumu ir noslēdzies bankas "Citadele" jauno investoru izvērtēšanas process, un Latvijas valdības apstiprinātā investora "Ripplewood Advisors LLC" meitas kompānijai "RA Citadele Holdings LLC" un 12 starptautisku investoru grupai ir dota atļauja iegūt visu valsts īpašumā esošo bankas daļu, informē Finanšu un kapitāla tirgus komisija.

POLICIJĀ NOTIEK ROTĀCIJA: Valsts policijā (VP) drīzumā notiks augstu amatpersonu rotācija - Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes priekšnieku Gati Gudermani pārcels VP Kriminālizmeklēšanas pārvaldes (KIP) priekšnieka vietnieka amatā.

MIRIS ĒĢIPTES EKSPREZIDENTS: Atsaucoties uz neapstiprinātām ziņām, Irānas aģentūra FARS trešdien vēsta, ka miris bijušais Ēģiptes prezidents Hosni Mubaraks. Vairāki neatkarīgi avoti aģentūrai esot apstiprinājuši, ka 87 gadus vecais Mubaraks esot miris.