Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Latvijā

DIENAS SVARĪGĀKO NOTIKUMU KOPSAVILKUMS

© f64

Šodienas svarīgākie notikumi.

DŽEINA AIZIET: Līdzšinējā Laimdotas Straujumas preses sekretāre Džeina Tamuļeviča, savu amatu atstājusi, to apstiprinājusi pati L. Straujuma. Tamuļeviča patlaban komentārus nesniedz. Kā zināms, pirms dažiem mēnešiem Džeina Tamuļeviča tika iesaistīta skandālā, kas izcēla dienas gaismā viņas dalību pornogrāfiska rakstura videomateriālā.

JAUNĀ VALDĪBA GATAVA: Parlamentārieši šodien apstiprināja 12.Saeimas 99 deputātu pilnvaras. Jaunā Saeima pirmajā sēdē ievēlēja balsu skaitītājus, kā arī pagaidu Mandātu, ētikas un iesniegumu komisiju. Tās locekļi komisijas sēdē pārbaudīja vēlēšanu materiālus un sūdzības par vēlēšanām. Tāpat arī jāpiezīmē, ka prezidents Andris Bērziņš jauno valdību vadīt nominējis līdzšinējo ministru prezidenti Laimdotu Straujumu.

KAIMIŅŠ SAVĀ ELEMENTĀ: No Latvijas Reģionu apvienības 12. Saeimā ievēlētais Arturs Kaimiņš, kurš sabiedriskajām aktivitātēm izvēlējies pseidonīmu Artuss, kā jau solīja parlamentu apmeklēja bruņojies ar kameru, kā arī nodot deputāta zvērestu aizmirsa pateikt savu vārdu.

AUTOBUSI NEBRAUKS: Starppilsētu pasažieru pārvadājumu uzņēmuma AS "Nordeka" autobusu vadītāji, lai aizstāvētu savas tiesiskās intereses un protestētu pret zemajām algām, nolēma par labu streikam. Streiks pieteikts uz šā gada 8.novembri.

SARGĀS RŪPĪGĀK: NATO spēku virspavēlnieks Eiropā ģenerālis Filips Brīdlovs paudis satraukumu par Krievijas radītajiem izaicinājumiem drošības jomā, kas kļūst arvien nopietnāki, un aicinājis Rietumu aliansi nostiprināt militāro klātbūtni Eiropā, vēsta izdevums "Defense News".