Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

DIENAS SVARĪGĀKO NOTIKUMU KOPSAVILKUMS

© google

Šodienas svarīgākie notikumi

ALGA AUG: No nākamā gada minimālā mēneša darba alga valstī pieaugs no 320 eiro līdz 360 eiro, to paredz šodien valdībā akceptētie grozījumi Noteikumos par minimālo mēneša darba algu un minimālo stundas tarifa likmi.Valdība jau iepriekš konceptuāli paudusi atbalstu šim solim, tomēr minētie grozījumi tam nodrošina tiesisku pamatu.

AR ATKĀPŠANOS NEPIETIEK: Partijas "Vienotība" Kandavas novada nodaļas vadītāja un pašvaldības deputāte Inga Priede, kuras izteikumi mikroblogošanas vietnē "Twitter" vakar izpelnījās plašu kritiku un nosodījumu, atsaukusi sevi no "Vienotības" valdes locekles amata. Priede arī atvainojās tiem, kuri "viņas izteikumus esot pārpratuši". Un norāda ka neesot gribējusi nevienu aizvainot, tomēr partijas "Vienotība" Ētikas komisija par nepatīkamajiem komentāriem ierosinājusi lietu.

SLAKTIŅŠ KENIJĀ: Somālijas nemiernieku grupējums "Shebab" naktī uz otrdienu akmeņlauztuvēs Kenijas ziemeļaustrumos sarīkojis slaktiņu, nogalinot 36 vietējos strādniekus.

ATSAKĀS NO SŪDZĪBĀM: Jūrmalas pilsētas tiesa šodien izbeidza tiesvedību pret Rīgas mēru Nilu Ušakovu (SC) un SIA "Re&Re" valdes priekšsēdētāju Aināru Pauniņu. Tiesvedība izbeigta, jo prasītājs atteicās no prasības. Prasību bija iesnieguši trīs Zolitūdes traģēdijā cietušie.

SKAISTI: Šodien Madonā novērota neparasta dabas parādība – halo, kas ir spīdošs riņķis ap Sauli vai kādu citu debess ķermeni. Retos gadījumos šādus halo var novērot arī ap laternām. Parādību izraisa ledus kristāliņi spalvu mākoņos piecu līdz desmit kilometru augstumā.