Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Kultūra \ Mūzika

Latviešu producents Urbanstep izdod mentālajai veselībai veltītu dziesmu

© Publicitātes foto

Starptautisku atzinību guvušais latviešu dīdžejs un producents Urbanstep (Juris Graubergers) izdevis jaunu dziesmu “Depressure”, ko radījis, lai pievērstu plašākas sabiedrības uzmanību mentālās veselības tēmai un tās saistībai ar kopējo ķermeņa labsajūtu.

Jaunā skaņdarba nosaukums “Depressure” ir saliktenis no diviem angļu valodas vārdiem “depression” un “pressure”, kas nozīmē depresiju un spiedienu.

“Šī dziesma dzima īpašā noskaņojumā - laikā, kad galvenā emocija, kas manī virmoja, bija vilšanās, kura draudēja pāraugt depresijā,” skaidro Urbanstep. “Dziesmu raksturo dziļš bass, tumšs “memphis rap” vokāls un dramatiskas melodijas. Skaņdarbs tika radīts laikā, kad nonācu pie apziņas, ka vēlos publiski aktualizēt mentālās veselības tēmu. Mediji gadiem ilgi diendienā runā par mentālo veselību… Daudzu gadu garumā cīnoties ar psiholoģiskajām traumām un rūpējoties par savu labsajūtu, esmu secinājis, ka viss ir saistīts. Sāpes var būt ne tikai emocionālas, bet bieži vien arī fiziskas - ja tev sāp kāja, var izrādīties grūti būt labā omā, tāpat tev var būt fiziski smagi, ja ģimenē notikusi traģēdija. Lai gan daudzi, iespējams, iebildīs, mēs, pirmkārt, esam fiziskas būtnes.”

Urbanstep ir dīdžejs un producents no Rīgas, kura radītās dziesmas ierindojušās vairāku prestižu elektroniskās mūzikas žanra topu augšgalos. Producents sadarbojies ar “Grammy” nominēto dziedātāju Tyte Writer un uzstājies kopā ar tādiem globāli atzītiem dīdžejiem kā Pendulum, Dieselboy, Zardonic, Maduk, NCT, Extra Terra u.c. Urbanstep radītā ierakstu kompānija “Urban Stars Records” ir kļuvusi par mājvietu vairāk nekā 50 māksliniekiem.

Jāpiebilst, ka Urbanstep daiļrade neaprobežojas ar mūzikas elektroniskās mūzikas radīšanu vien - producents pielicis savu roku arī rokmūzikas, metāla, repa un popmūzikas skaņdarbu radīšanā. Urbanstep tika uzaicināts pievienoties 2021. gada Eirovīzijas dziesmu konkursa Latvijas nacionālās atlases organizatoru komandā, savukārt 2022. gadā viņa albums “Stages” tika nominēts “Zelta Mikrofona” balvai nominācijā “Labākais deju vai elektroniskās mūzikas albums”.