Trešdiena, 8.maijs

redeem Staņislava, Staņislavs, Stefānija

arrow_right_alt Izklaide \ Tūrisms

TŪRISMS: Florence nesezonā

PONTE VECCHIO. Juvelieru veikaliņiem apsēstais pasaulslavenais tilts pār Arno upi šajā ziemā rīta pusē ir pat visnotaļ normāli apskatāms. Vakaros gan te drūzmējās tūristu bari © Arno Jundze

4.lapa

Ja runā par doma biļetēm, nepalīdzēs arī dažādās Florences pilsētas kartes, ko var bezjēgā nopirkt internetā. Pirmkārt, tās ir neadekvāti dārgas un haotiskas kā pati Itālija. Otrkārt, tās sola to, ko nesniedz. Doma kupols ir attēlots gandrīz uz visām, bet solītā ārpuskārtas iekļuve tajā vai citā objektā ir māksliniecisks pārspīlējums - reāli varbūt ar to varēsiet iekļūt diezgan garlaicīgajā doma muzejā, kura arhitektūra ir interesantāka par ekspozīciju. Par karšu nelietderību rakstu tāpēc, ka kļuvām liecinieki tam, kā doma kupolā netika ielaisti ceļinieki, kas lepni vilka no kabatām visdārgākās Florences kartes, kuras gandrīz vai iegrābāmies paši. Manuprāt, maksāt 100 un vairāk eiro par krāmiem, kas nedod, ko solījuši, nav to vērts. Muzeju biļetes, protams, arī nav lētas, tomēr ir ļoti jāskai ta, vai, braucot divatā, par to apmeklējumiem plānojat iztērēt 200 un vairāk eiro. Arī sabiedriskais transports (autobusi) Florencē ir pa lēto - dienas biļete maksāja 5 eiro, savukārt vienreizējais brauciens 1,50.

Protams, Florence, tās ir lieliskas iepirkšanās iespējas, gan zīmolu, gan ne tik dārgos veikalos. Te ir slavenais tirgus, ko apskatīt ir vērts. Ieejiet tajā iekšā! Florence ir viena no labākajām vietām Eiropā, kur pirkt ādas izstrādājumus, kas tiešām ir darināti no ādas (somas un somiņas, maki, jostas u.tml.). Tie nav ļoti lēti, bet tā ir īsta āda ar īstu ādas smaržu, turklāt lielisks itāļu dizains un kvalitāte, kas ir nesalīdzināmi augstāka par grieķu vai turku ražojumiem. Daudz veikalu, kuros preces tirgo par saprātīgu cenu, var atrast, ejot no Sinjorijas laukuma stacijas virzienā. Liels veikalu tīkls atrodas pazemē pie stacijas.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā