Sestdiena, 18.maijs

redeem Ēriks, Inese, Inesis

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Pēc "Tumsas" rodas grupa "Pēc tumsas"

© Publicitātes foto

Šonedēļ beidzot oficiāli paziņots par grupas “Pēc tumsas” izveidi, ko varētu dēvēt arī par grupas “Tumsa” reanimēšanos ar tās dibinātāju Jāni Daugali priekšgalā.

Par grupas „Pēc tumsas” izveidi sociālajos tīklos paziņojuši paši tās dalībnieki. Tā veidota uz grupas „Tumsa” bāzes, un tajā darbību turpina arī bijušie tās dalībnieki Jānis Daugalis (bass, vokāls) un Haralds Drekslers (ģitāra), pieaicinot draugu un pieredzējušu bundzinieku Uldi Knapši (sadarbojies ar Ainaru Virgu, Ivo Fominu u.c., vairākos koncertos spēlējis arī grupā „Tumsa”, aizvietojot tās pamatsastāva buņģieri Kasparu Boroduško) un ģitāristu Kristu Dēvicu („Flying Bra”). Kā zināms, pēc Mārtiņa Freimaņa pāragrās nāves vairākus gadus pie “Tumsas” mikrofona bija Valters Frīdenbergs (uz pavisam īsu brīdi arī Kaža), kuram aizejot mūžībā grupai vairākos koncertos izlīdzēja Emīls Dreiblats no “Willow Farm”. Tomēr par savu pastāvīgo vokālistu grupas “Pēc tumsas” vīri pieņēmuši Jāni Dreimani, kurš savulaik bija atzīmējies visnotaļ cerīgajā grupā „Dawn Town”.

Pēc pašu mūziķu teiktā, grupas sākums datējams ar 2019. gada februāri, kad Jānis, Haralds un Uldis, sadarbojoties ar Arturu Gruzdiņu („Refleksija”), piedalījās „Muzikālās Bankas 2018” koncertā Daugavpilī, veltot dziesmu Valteram - toreiz gan viņi vēl nespēlēja ar nosaukumu „Pēc tumsas”. Pēc tam sekoja vairāki koncerti, kuros ar vokālajām partijām palīdzēja Emīls, bet 2019. gada beigās izveidojies un nostiprinājies sastāvs, kāds tas ir šobrīd. “Turpinot muzikālo darbību, esam radījuši jaunas dziesmas. Gada sākumā gatavojāmies veikt grupas pirmo ierakstu studijā, bet visiem zināmu apstākļu dēļ tas izpalika. Tomēr ļoti ceram un plānojam to izdarīt gada nogalē. Neizbēgami, spēlēsim arī „Tumsas” dziesmas gan oriģinālā skanējumā, gan mazliet kaut ko pamainot,” vēsta mūziķi. “Spēlēsim gan regulāri spēlētas dziesmas, gan tādas, kuras nav spēlētas jau daudzus gadus. Tādā veidā izrādot cieņu un vienmēr paturot sirdīs izcilus draugus, grupas „Tumsa” vokālistus, komponistus un vārdu autorus - Mārtiņu un Valteru. Tāpēc arī nosaukums „Pēc tumsas”, kas iezīmē gan jauna sākumu, gan atskatu uz daudzu gadu gaitā radīto un piedzīvoto. Nākošajā gadā, ja situācija valstī uzlabosies, plānojam vairākus koncertus par godu grupas „Tumsa” 30 gadu jubilejai. Neskatoties uz to, ka „Tumsa” savu aktīvo darbību ir pārtraukusi - tepat vien esam.”