Trešdiena, 1.maijs

redeem Ziedonis

arrow_right_alt Izklaide

VIDEO: Ar jaunu dziesmu par sevi atgādina veterāni “Tumsa”

© Publicitātes foto

Grupa “Tumsa” (vai “PēcTumsas” – kā nu jums labāk patīk, saturs no tā nemainās) turpina darbu pie rudenī gaidāmā studijas albuma, kurš grupas raibajā vēsturē būs septītais. Šonedēļ publicēts jaunākais veikums no tā - dziesma “Nemiera kaijas”.



Dziesmas autori ir grupas “Tumsa” dibinātājs un kopš 1991. gada arī nemainīgs šī kolektīva basģitārists Jānis Daugalis un grupas jaunais solists Jānis Dreimanis, kurš savulaik dziedājis grupās “Vietu nav” un “Dawn Town”. Sanācis tāds liepājniecisks šlāger-smagais-roks, kuram netrūkst arī liela deva enerģijas.

“Laikā, kad viss notiek nedaudz par ātru, “Nemiera kaijas” aicina uz mirkli apstāties, apdomāties, paskatīties uz visu no malas. Dažreiz jau mēs paši esam kā nemiera kaijas - nepacietīgi un neiecietīgi pret līdzcilvēkiem. Mums kā liepājniekiem vieta, kur tikt galā ar savām domām, pārdomāt padarīto, ir jūra. Tur varam stāties aci pret aci ar savām “nemiera kaijām” un vislabāk to ir darīt kopā ar tuvajiem cilvēkiem.”

Dziesma ierakstīta studijā “Factory Sounds” sadarbībā ar vairāku “Tumsas” iepriekšējo albumu producentu Gintu Stankeviču. Video filmēts Liepājas pludmalē, tostarp restorānā “7. līnija”, daļa arī mēģinājumu telpā “Lighthouse studio”. Klipā piedalās arī vijolniece Katrīna Fabriciusa un grupas dalībnieku bērni Gustavs Daugalis, Daniels Bodnarčuks un Elīza Bodnarčuka.

“Tumsa” atvēzējusies arī uz vairāku koncertu izziņošanu. No tiem tuvākais būs 17. maijā Rīgā, Tallinas ielas kvartāla koncertvietā “Angārs”, kur Liepājas roka veterāni uzstāsies kopā ar citiem ilgdzīvotājiem - grupu “Linga”.