Sestdiena, 4.maijs

redeem Vijolīte, Viola, Vizbulīte

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Roka ģitārvirtuozs Harijs Zariņš sāks jubilejas tūri

NO KONCERTU AFIŠĀM uz mums nolūkojas pats jubilārs Harijs Zariņš (centrā) ar draugiem. Pirmajā rindā no kreisās – ilggadējais ieroču biedrs Alex no Opus Pro, Antra Stafecka, Aija Andrejeva, Dināra Rudāne un grupas Colt dzelzsrīkle Atis Ieviņš, otrajā rindā – kolti Kaspars Pļavnieks (bungas), Rolands Majors (ģitāra) un Toms Veismanis (bass), kā arī Jānis Buķelis jeb Buks © Ronalds ŠULCS

3.lapa

Nosvinēs jubileju, svinēs dzīvi

Koncertu programma garumā būs ap divām stundām. «Iesākumā tā bija pāri divām stundām, un arī tad likās, ka vēl pietrūkst. Esmu ļoti daudz dziesmu atlicis maliņā, izvēlējāmies repertuāru, lai tas skanētu iespējami kompaktāk,» skaidro jubilārs. «Ja varētu nospēlēt visas savas dziesmas? Nezinu, diennakti no vietas spēlēt laikam nevarētu, jo ir dažas dziesmas, kuras es vispār negribētu spēlēt - es diezgan kritiski skatos uz šīm lietām, taču kādu pusi diennakts varētu vālēt!» smejas Harijs. «Pamatbāze būs grupa Colt. Jubilejas koncertos skanēs manas dziesmas, kā arī dažas, kuras sarakstījis Atis vai Rolands, bet es esmu tām rakstījis tekstus. Beigu galā - tie taču tomēr ir mani 60!» joko ģitārists. «Pat negaidīju, ka mums būs iespējams koncertēt tik daudzās vietās, bet tas priecē.»

Haris pats nav īpaši rāvies svinēt savu jubileju. «Nebija tā, ka es baigi pie tās piedomāju, taču - gan čomi ieteica, gan menedžments. Ja man ir dota tāda laime būt uz vienas skatuves ar šādiem briljantiem un sarīkot šādu grandiozu koncertu ar tādām balsīm un tādiem muzikantiem - atteikties no tā būtu vienkārši stulbi! Ir tāds kaifs kopā ar viņiem spēlēt! Man to ir ļoti grūti aprakstīt un izstāstīt, jo vārdos to nemaz nevar pateikt.» Ģitārists uzskata, ka ir ļoti būtiski, ar ko kopā spēlē, un smejoties atceras gadījumu no savas plašās pieredzes: «Opus Pro laikos pienāca klāt cilvēks un lecīgi teica - eu, veči, uzspēlējat Murku! Es viņam atbildēju, ka Murka grupas Opus Pro izpildījumā maksā 300 latus - tolaik tā bija milzīga nauda, bet Smoke On The Water mūsu izpildījumā - 50 centus. Protams, viņš palika bez Murkas - 300 latu viņam tomēr bija žēl. Savulaik esmu spēlējis neskaitāmas kāzas un ballītes, bet esmu sapratis, ka vienkārši to nespēju. Kaut kas ir šīs lietas manī nogriezis kā ar nazi. Nu jau kādus divdesmit gadus šādos pasākumos vairs nepiedalos. Protams, ja kāds vēlas dzirdēt grupu Colt ar to programmu, ko spēlējam, - tā ir cita lieta.»

Pašlaik grupai top arī jaunas dziesmas. «Noslēgsies tūre un ķersimies stingrāk pie koltu lietām,» prāto Harijs. Attālāks sapnis ir slavenā basista Marko Mendozas (exWhitesnake) uzaicināšanas ciemos - ar viņa grupu The Dead Daisies vai bez tās. «Ar Marko esam tādi kā seni čomi, taču viņi pašlaik [uz Latviju] netiek, tagad viņiem ir daudz koncertu, sākot no Amerikas līdz pat Āzijai. Saņēmām solījumu, ka laika posmā no janvāra līdz martam viņš tiek. Protams, Marks labprāt atbrauktu ar grupu, viņam ir arī savs projekts Marco Mendoza Trio, bet, ja atbrauktu paciemoties viens un pasniegtu kādu meistarklasi, kā arī kopā ar koltiem uzspēlētu, arī tas būtu daudz.» The Dead Daisies Latvijā - tas nudien būtu nopietni, bet diez vai realizējami. Grupu izveidojis austrāliešu biznesmenis un aviators Deivids Louijs, kurš spēlē ģitāru, bet bez Mendozas vēl tajā spēlē tādi vīri kā vokālists Džons Korabī (savulaik dziedājis Motley Crue, The Scream, Union), ģitārists Dags Aldričs (Whitesnake, Dio, Hurricane, House Of Lords) un bundzinieks Braiens Tičijs (Whitesnake, Foreigner, pie Ozija Osborna, Billija Aidola u.c.).

Daudz reālāk, ka pavasarī savā tūrē dosies Colt. «Nav izslēgts, ka uz šādiem koncertiem atkal uzaicināsim savus čomus, tikai tas vairs nebūs jubilejas tūres ietvaros. Pabeidzam svinēt dzimšanas dienu un turpinām svinēt dzīvi!» joko Harijs.

Jubilejas tūre Tu un es:

15. septembrī Nīgrandes pagasta kultūras nams

16. septembrī Latgales vēstniecība Gors, Rēzekne

6. oktobrī Alūksnes kultūras centrs

7. oktobrī Jelgavas kultūras nams

13. oktobrī Valmieras kultūras centrs

14. oktobrī Tukuma kultūras centrs

19. oktobrī Smiltenes kultūras centrs

20. oktobrī Kuldīgas kultūras centrs

21. oktobrī Krustpils kultūras centrs

27. oktobrī Ādažu kultūras centrs

28. oktobrī Liepājas olimpiskais centrs

4. novembrī Rojas kultūras centrs

10. novembrī Rīgas Kongresu nams

25. novembrī Ogres kultūras centrs