Pirmdiena, 6.maijs

redeem Didzis, Gaidis

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

ElektroFolk aicina svinēt kopīgi

© Publicitātes foto

Par gruntīgu svinību iemeslu parūpējusies grupa ElektroFolk – viņi 4. maijā, Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanas dienā, izsludinājuši lielkoncertu Latgales vēstniecībā Gors Rēzeknē.

Grupai ElektroFolk (attēlā) šis gads ir varen raibs, radošs, mērķtiecīgs un arī īpatnējs. Lai gan Eirovīzijas dziesmu konkursa nacionālajā atlasē jeb Supernovā tika piedzīvota būtībā izgāšanās (grupa ar dziesmu Miracle Drums netika tālāk par pirmo kārtu), tika izdots otrais albums Raiba govs, kā arī izsludināts lielkoncerts, turklāt, kas visai drosmīgi, Latgalē.

«4. maijā skatītāji piedzīvos muzikālās mīlestības un brīvības svētkus, kur apvienojas laikmeti – sena tautas dainu gudrība, mūsdienīga skaņa un reibinoši nākotnes sapņi, kurus atnes video un gaismas mākslas pasaule», saka grupas izveidotājs Ainārs Majors.

Latgales vēstniecība Gors kā lielkoncerta norises vieta nav izvēlēta bez iemesla: elektrofolki par savu pirmo albumu Elektro ieguva latgaliešu kultūras Gada balvu Boņuks kategorijā Labākais sniegums tautas mūzikā. Jāpiebilst, ka šobrīd grupas sastāvā nedaudz pamainījušies akcenti – kā vadošais vokālists izvirzīts gados jaunais ventspilnieks Roberts Pētersons (viņš spēlē arī ģitāru), bet Iveta Baumane vairāk ir kā fona vokāliste. Pārējie – basists Ainārs Majors, multiinstrumentālists Uģis Vītiņš un bundzinieks Viesturs Samts. Kā īpašie koncerta viesi tiek pieteikti Rēzeknes novada vokālā studija Skonai. Mūziķi stāsta, ka, rakstot jauno albumu, arī grupā izveidojusies ideāla radošā savienība, kura jūtama arī muzikālajā jaunradē: «Mēs sirdī, protams, paliekam saistīti ar mūsu visdziļākajām saknēm, un arī pasaules, world mūzikā ceļš saistās ar senām saknēm, tautas mūzikas saknēm, vienīgi varbūt vienā brīdī netiek noprecizēts, vai tā ir latviešu tauta vai kāda cita tauta, ar kuru mēs esam senās saknēs vai sajūtās drīzāk.» Savukārt Uģis Vītiņš saskata grupas «mūzikā dziļu vērtību, kura nemainās, gribas viņai pieķerties, nepazaudēt to». Jā, to nudien ElektroFolk gribētos novēlēt.