Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide

ElektroFolk pirmais nopietnais koncerts

Ja pirms Supernovas Iveta Baumane un grupa ElektroFolk daudziem bija nezināmi, tad tagad tā vairs nevarētu teikt © Publicitātes foto

Eirovīzijas nacionālajā atlasē jeb izpildītāju konkursā Supernova sevi spilgti pieteica interesantā grupa ElektroFolk ar glīto vokālisti Ivetu Baumani priekšgalā. Kas ar viņiem noticis tālāk? Viss kārtībā, nekur nav pazuduši.

Vidzemes koncertzālē Cēsis 31. maijā notiks grupas ElektroFolk lielkoncerts (tā vismaz viņi paši to piesaka), kurā grupa atskaņos mūsdienīgi aranžētu tautas mūziku, kā arī nodos klausītāju vērtējumam jauno programmu – grupas mūziķu oriģinālkompozīcijas ar dainu tekstiem. «Jaunā ElektroFolk programma Kā tā var daudzās jomās mums pašiem ir kaut kas ļoti negaidīts.» Klausītājus pārsteigs neparasti stilu savienojumi no ambienta minimālisma līdz progresīvā roka un Balkānu mūzikas kaislībām, no kora balsu sapņojuma līdz pat virtuozai kompozīcijai ar nerātno dainu tekstu. «Mūsu vārds ElektroFolk drīzāk tulkojams kā «elektriskā tauta/elektriskie cilvēki», kuri prezentē simbolizētu etno kultūru mūsdienīgā audiovizuālā valodā, arvien abstraktāk lietojot latvisko etno saturu. Ejam multikulturālajā Electro World Music laukā!» Popularizējot šo koncertu, ElektroFolk laiduši klajā arī jaunu singlu – Daiļu ratu tirgotāji. Ansambļa redzējumā šī ir mazliet krimināli komiska dziesma ar atbilstošiem personāžiem no jaunās programmas Kā tā var.

Jāatgādina, ka grupa ElektroFolk tika izveidota 2012. gadā kā pastāvīgi strādājoša, profesionāla komanda ar ilgstošu un nopietnu darba plānu. To apliecina arī grupas dalība Pasaules koru olimpiādes atklāšanas koncertā, veiksmīga cīņa LTV konkursa Supernova finālā, kā arī uzvara 2014. gada skaņu ierakstu Gada balvā, par albumu Elektro saņemot Zelta mikrofonu tautas un pasaules mūzikas nominācijā.