Svētdiena, 5.maijs

redeem Ģederts, Ģirts

arrow_downwardPasaulē

Latvijai ir būtiski turpināt darbu pie valsts tēla un atpazīstamības stiprināšanas Ēģiptē, aģentūrai LETA uzsvēra jaunais Latvijas vēstnieks Ēģiptē Andris Razāns.
19.aug 2023 Ziņu aģentūra LETA
Miljardieris Īlons Masks piektdien paziņojis, ka viņa cīņa būrī ar Marku Zakerbergu notiks Itālijā, kuras varasiestādes apstiprinājušas, ka noris sarunas par lielu labdarības pasākumu.
11.aug 2023 Ziņu aģentūra LETA
Straujais dabasgāzes cenas pieaugums Eiropas biržā TTF, kas ir lielākais kopš pagājušā gada marta, saistīts ar iespējamu darbinieku streiku Austrālijā, kas varētu apgrūtināt sašķidrinātās dabasgāzes (LNG) piegādes.
10.aug 2023 Ziņu aģentūra LETA
Eiropas Centrālās banka (ECB) no šodienas paaugstina galvenās procentu likmes.
2.aug 2023 Ziņu aģentūra LETA
Ukrainas graudu eksports caur Latvijas ostām nav neiespējams scenārijs, pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Edgaru Rinkēviču aģentūrai LETA uzsvēra zemkopības ministrs Didzis Šmits (AS).
31.jūl 2023 Ziņu aģentūra LETA
Lietuvas Valsts patērētāju tiesību aizsardzības dienests, izvērtējot UAB "Lidl Lietuva" publicēto salīdzinošo reklāmu, konstatējis, ka tā pārkāpj Reklāmas likumu - tā ir maldinoša un tendencioza. Par to uzņēmumam tika piespriests 100 tūkstošus eiro liela soda nauda, vēsta lrytas.lt.
29.jūl 2023 Portāls nra.lv
Eiropas Centrālās banka (ECB) ceturtdien nolēma paaugstināt procentlikmes.
27.jūl 2023 Ziņu aģentūra LETA
Esošajos tirgus apstākļos ir nepieciešami efektīvi Eiropas Savienības (ES) tirgus situācijas prognozēšanas instrumenti, ES Lauksaimniecības un zivsaimniecības ministru padomes sanāksmē Briselē uzsvēra zemkopības ministrs Didzis Šmits (AS).
26.jūl 2023 Ziņu aģentūra LETA
Jaunie AS "Sadales tīkls" tarifi kopumā ir ekonomiski konkurētspējīgi, lai uzņēmumi spētu iegūt izmaksu priekšrocības pār reģiona konkurentiem preču un pakalpojumu tirgū, kopumā labvēlīgi ietekmējot Latvijas ekonomiku, aģentūrai LETA apgalvoja enerģētikas eksperts Gatis Ābele.
24.jūl 2023 Ziņu aģentūra LETA
Neraugoties uz to, ka lejupslīde Latvijas ekonomikā jau varētu būt sākusies, mūsu valsts darba tirgus ir spējis demonstrēt strādājošo pieprasījuma pieaugumu, kā rezultātā bezdarba līmenis Latvijā ir krities līdz savam zemākajam punktam kopš tā dēvētajiem treknajiem gadiem šī gadsimta pirmajā desmitgadē. Maijā un jūnijā Centrālās statistikas pārvaldes aprēķinātais bezdarba līmenis sasniedzis 5,6%, liecina organizācijas publiskoties dati.
24.jūl 2023 Mārtiņš Apinis
Lielveikali ir lieli, un pārtikai cenas ir tikpat lielas. Pašreizējā situācija ar pārtikas preču cenām lielveikalos ir skumīga – mēs barojam svešos, kuri turklāt izmanto savu monopola, dupola, tripola stāvokli. Lielveikali pārsvarā pieder lietuviešu, skandināvu, vācu oligarhiem. Hiperlēto saldētu nagetu veikalos jaušama arī Krievijas smaka.
23.jūl 2023 Māris Krautmanis
Nevienam nav noslēpums, ka pēdējais gads prasījis lielus finansiālos izaicinājumus mājsaimniecībām, kas ļoti bieži bijušas spiestas ievērojami samazināt patēriņu pat ikdienā nepieciešamajām lietām. To, ka situācija, maigi sakot, ir ļoti nepatīkama, apliecina arī “Neatkarīgās” veiktie aprēķini par strādājošo iedzīvotāju pirktspējas izmaiņām, kas balstās uz Centrālās statistikas pārvaldes informāciju par vidējo neto darba samaksu un konkrētu preču vai pakalpojumu cenām.
22.jūl 2023 Mārtiņš Apinis
Atziņas, ka Latvijā pārtikas cenas ir par augstu, un attiecīgi vainīgā meklējumi jau ir kļuvušas par visaptverošām tēmām Latvijas sabiedrības diskusiju telpā. Un, lai gan pēdējos mēnešos pārtikas cenas sāk uzrādīt ievirzi uz pieticīgu samazinājumu, vienlaikus ir diezgan ticams, ka ilgstošs un būtisks pārtikas cenu kritums nav gaidāms.
21.jūl 2023 Mārtiņš Apinis
Somijas telekomunikāciju aprīkojuma ražotājs "Nokia" otrajā ceturksnī strādājis ar 289 miljonu eiro peļņu, kas ir par 37% mazāk nekā aprīlī-jūnijā pērn, liecina kompānijas finanšu pārskats.
20.jūl 2023 Ziņu aģentūra LETA
Kuģu īpašnieku uzņēmumi informējuši Ukrainu par gatavību turpināt labības eksportu no Ukrainas ostām, pirmdien intervijā Āfrikas valstu žurnālistiem sacīja Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.
17.jūl 2023 Ziņu aģentūra LETA
Latvijas ārējās tirdzniecības dati par šā gada maiju nebūt nav iepriecinoši, sevišķi sadaļā, kas norāda uz no valsts izvesto preču apjomu pārmaiņām. Preču eksports šā gada piektajā mēnesī salīdzinājumā ar pagājušā gada attiecīgo laika posmu naudas izteiksmē ir krities par 15,1% līdz nedaudz vairāk kā 1,5 miljardiem eiro, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati.
13.jūl 2023 Mārtiņš Apinis
Ekonomistu solītais un pircēju ilgi gaidītais brīdis ir klāt, gada inflācijas rādītājs beidzot samazinājies līdz viencipara skaitlim, kas nebija piedzīvots kopš pagājušā gada februāra. Turklāt samazinājuma temps ir bijis visnotaļ straujš, kas nozīmē, ka diezgan daudzos aspektos dzīve jūnijā ir kļuvusi pamanāmi lētāka nekā maijā. Par to liecina arī visai iespaidīgā mēneša deflācija, cenām jūnijā salīdzinājumā ar maiju krītoties par 1,4%. Tikmēr gada inflācija ir noslīdējusi diezgan iespaidīgā tempā, sarūkot no 12,1% maijā līdz 7,9% jūnijā, liecina Centrālās statistikas pārvaldes informācija.
12.jūl 2023 Mārtiņš Apinis
Bulgārijas parlaments noraidījis prokrieviskās populistu partijas "Vazraždane" ("Atdzimšana") ierosināto referendumu ar mērķi atlikt eiro ieviešanu.
8.jūl 2023 Ziņu aģentūra LETA
Mājokļu cenas Latvijā šogad pirmajā ceturksnī salīdzinājumā ar attiecīgo laika periodu pērn pieaugušas par 6%, kas ir straujāks kāpums nekā Eiropas Savienībā (ES) un eirozonā vidēji, liecina ES statistikas biroja "Eurostat" jaunākie dati par 26 bloka dalībvalstīm.
5.jūl 2023 Ziņu aģentūra LETA
Itālijas premjerministre Džordža Meloni trešdien kritizēja Eiropas Centrālās bankas (ECB) lēmumus cīņā ar inflāciju paaugstināt procentu likmes, brīdinot, ka "ārstēšana var izrādīties kaitīgāka nekā slimība."
28.jun 2023 Ziņu aģentūra LETA
Eiropas Centrālās bankas (ECB) prezidente Kristīne Lagarda otrdien sacīja, ka bankas politikas veidotāji drīzumā, visticamāk, nespēs norādīt, kad procentu likmes sasniegs savu maksimālo līmeni, un jūlijā gaidāms vēl viens procentu likmju paaugstinājums.
27.jun 2023 Ziņu aģentūra LETA
Šodien stājas spēkā Eiropas Centrālās bankas (ECB) jaunās procentlikmes.
21.jun 2023 Ziņu aģentūra LETA