Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_downwardPasaulē

Eiropas Komisija (EK) šodien sniegusi pozitīvu novērtējumu pārskatītajam Latvijas atveseļošanas un noturības plānam (RRF), kam pievienota "REPowerEU" nodaļa - tagad šī plāna apjoms dotāciju veidā ir 1,97 miljardi eiro, un tas aptver 25 reformas un 63 investīcijas, informē EK.
15.nov 2023 Ziņu aģentūra LETA
Konkurējošajā izsolē trešdien pārdotas iepriekš starptautiskajos tirgos emitētās valsts obligācijas 50 miljonu eiro apmērā, liecina biržas "Nasdaq Riga" sniegtā informācija.
8.nov 2023 Ziņu aģentūra LETA
Polijas kravas automašīnas bloķējušas robežu ar Ukrainu: pārvadātāji protestē pret lētāko Ukrainas pārvadātāju konkurenci, raksta DW.
7.nov 2023 Portāls nra.lv
Uzņēmums "ARX Financial Engineering Limited" (ARX), kuru saskaņā ar Linkedin profilu vada līdzdibinātājs un rīkotājdirektors Donats Skutelis, ticis iekļauts ASV Finanšu ministrijas sankcionēto personu sarakstā, raksta kontekst.lv
2.nov 2023 Portāls nra.lv
Uzlauzta Krievijas maksājumu sistēmas operatora Mir vietne, vēsta hakeru grupas DumpForums kanāls Telegram, savā "X" kontā raksta "Deutsche Welle"
31.okt 2023 Portāls nra.lv
Aptuveni 2500 cilvēku ceturtdien pulcējās pie Lietuvas parlamenta ēkas, lai protestētu pret deputātu izskatīto jauno nekustamā īpašuma nodokļa modeli.
26.okt 2023 Ziņu aģentūra LETA
Finanšu ministrijas (FM) aktualizētajā zemu nodokļu vai beznodokļu valstu sarakstā, kas stāsies spēkā 1.novembrī, iekļautas Antigva un Barbuda, Beliza un Seišelu salas, liecina informācija oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".
26.okt 2023 Ziņu aģentūra LETA
Eiropas Centrālās banka (ECB) ceturtdien pirmo reizi kopš 2022.gada jūlija nolēma procentlikmes saglabāt nemainīgas.
26.okt 2023 Ziņu aģentūra LETA
Igaunijas enerģētikas grupa "Alexela" paplašinās darbību Latvijas dabasgāzes un elektroenerģijas tirgū, aģentūrai LETA pavēstīja kompānijas pārstāvji.
11.okt 2023 Ziņu aģentūra LETA
Eiropas Parlamenta deputāti pirmdien, 2.oktobrī, ar Eiropas Komisiju apspriedīs, kā sniegt palīdzību vistrūcīgākajiem iedzīvotājiem, ņemot vērā to, ka dzīves apstākļu nedrošība Eiropā joprojām pieaug, aģentūru LETA informēja EP preses sekretārs Latvijā Jānis Krastiņš.
30.sep 2023 Ziņu aģentūra LETA
Akciju cenas pasaules biržās piektdien mainījās dažādos virzienos pēc pazīmēm par inflācijas palēnināšanos abpus Atlantijas okeānam, kā arī pirms gaidāmas ASV valdības darba apturēšanas.
30.sep 2023 Ziņu aģentūra LETA
atvija iesniegusi Eiropas Komisijai (EK) pieprasījumu grozīt valsts atveseļošanas un noturības plānu, kuram tā vēlas pievienot arī "REPowerEU" nodaļu, aģentūru LETA informēja EK pārstāvniecības Latvijā Preses nodaļā.
27.sep 2023 Ziņu aģentūra LETA
Latvija plāno piešķirt 100 000 eiro, lai atbalstītu Marokas un Lībijas iedzīvotājus, kuri cietuši dabas izraisītajās katastrofās, liecina tiesību akta projekts, ko Ārlietu ministrija (ĀM) iesniegusi saskaņošanai līdz nākamajai nedēļai.
21.sep 2023 Ziņu aģentūra LETA
Mediju magnāts Ruperts Mērdoks atstās savas mediju impērijas vadītāja krēslu, nododot to dēlam Lohlenam, ceturtdien paziņojuši uzņēmumi "Fox Corporation" un "News Corporation".
21.sep 2023 Ziņu aģentūra LETA
apānas autobūves uzņēmuma "Toyota Motor Corp." Čehijas struktūrvienība piektdien paziņoja, ka atjaunos ražošanu valstī, kas bijusi apturēta gandrīz mēnesi saistībā ar ugunsgrēku plastmasas detaļu piegādātāja ražotnē.
15.sep 2023 Ziņu aģentūra LETA
Eiropas Centrālās bankas padomes sēdē ceturtdien pieņemtais lēmums par procentu likmju paaugstināšanu, visticamāk, nozīmē vēl pēdējo vispārējo aizdevumu sadārdzināšanos pašreizējā ekonomikas cikla ietvaros. Tā ir priecīga ziņa no aizdevuma sadārdzināšanās nogurušajām mājsaimniecībām un uzņēmumiem, tomēr sliktā ziņa ir tā, ka ECB dod samērā nepārprotamu mājienu, ka uz drīzu likmju samazināšanos nevajag cerēt.
15.sep 2023 Mārtiņš Apinis
Inflācija eirozonā, kas joprojām saglabājas augstā līmenī, līdz Eiropas Centrālās bankas (ECB) noteiktajam 2% mērķim tik drīz nesamazināsies, trešdien paziņoja Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena.
13.sep 2023 Ziņu aģentūra LETA
Eiropas Komisija (EK) pirmdien samazināja eirozonas ekonomikas izaugsmes prognozes šim un nākamajam gadam, ņemot vērā vājo situāciju Vācijas tautsaimniecībā un augsto inflāciju.
11.sep 2023 Ziņu aģentūra LETA
Neskatoties uz paziņotajiem plāniem samazināt degvielas iepirkumus Krievijas Federācijā, vairāks Eiropas valstis palielina Krievijas sašķidrinātās gāzes importa apjomu, atsaucoties uz Reuters, raksta unian.net.
11.sep 2023 Portāls nra.lv
Eiropas Investīciju fonds (EIF) un finanšu tehnoloģiju uzņēmums "SME Finance" parakstījuši garantijas līgumu "InvestEU" programmas ietvaros 40 miljonu eiro apmērā, lai mikrouzņēmumiem, mazajiem un vidējiem uzņēmumiem (MVU) Latvijā, Lietuvā, Somijā un Nīderlandē piešķirtu jaunu finansējuma aizdevumu līzinga vai faktoringa veidā, informē "SME Finance" pārstāvji.
4.sep 2023 Ziņu aģentūra LETA
Latvijai ir jāspēj panākt zvejnieku interesēm atbilstošs piedāvājums nozvejas kvotās, aģentūrai LETA sacīja Zemkopības ministrs Didzis Šmits (AS), komentējot Eiropas Komisijas (EK) priekšlikumus par 2024.gada zvejas iespējām Baltijas jūrā.
1.sep 2023 Ziņu aģentūra LETA
Lielbritānijā jūlijā saražots 76 451 automobilis, kas ir par 31,6% vairāk nekā attiecīgajā laika periodā pērn, tādējādi kāpums reģistrēts sesto mēnesi pēc kārtas, ziņo Lielbritānijas Automobiļu ražotāju un tirgotāju apvienība (SMMT).
31.aug 2023 Ziņu aģentūra LETA