Piektdiena, 17.maijs

redeem Dailis, Herberts, Umberts

arrow_right_alt Viedokļi

Vai "Vienotību" pārņēmis mazohisms?

Saeimas deputātam Kārlim Šadurskim (V) izvirzot Gunāru Kūtri (NSL) par priekšsēdētāju parlamentārās izmeklēšanas komisijai, kas vētīs bankas „Citadele” pārdošanas procesu, "Vienotība" uzskatāmi ir demonstrējusi vēlmi nepieļaut radikālus izmeklēšanas virzienus, jo citādi viņi ir mazohisti, uzskata Saeimas deputāts Andrejs Elksniņš.

"Izmeklēšanas komisijas sēdē izvēlētā vadība ir izauklēta koalīciju veidojošo partiju starpā. Kūtra kungs nepārprotami ir augstas raudzes profesionālis, taču turpmāk viņam nāksies lemt pretēji paša koalīcijas atbalstītāju interesēm," norāda A. Elksniņš.

Izmeklēšanas komisijas rīcībā nekavējoties ir jānodod līgums par valstij piederošo "Citadeles" akciju pārdošanu, vienlaikus to atklājot arī sabiedrības vērtējumam. Ir jānoskaidro, kā mainījās investoru piedāvātā pirkuma cena pēc kopīga atpūtas brauciena uz Gruziju ar "Vienotības" līderiem un kāda būs īstā pārdoto akciju cena pēc 2015. gada 1. janvāra.

Tāpat izmeklēšanas komisijai ir jāiegūst svarīgas atbildes no Eiropas Komisijas par iespēju saglabāt banku valsts īpašumā, jānoskaidro arī atkāpušās Privatizācijas aģentūras valdes locekļu liecības par politisko spiedienu un iemesli valdības milzu steigai parakstīt darījuma līgumu. Tas viss dotu skaidru priekšstatu par to, kas tad īsti notika.

"Diemžēl man nav ticības, ka Šadurskis nemelo un pēkšņi ir izdomājis dāvāt mums patiesību "Citadeles" pārdošanas sakarā, tādēļ nav pārliecības, ka izmeklēšanas komisija nonāks līdz mērķim," pauž deputāts A. Elksniņš.