Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Viedokļi

Vēstule no nebrīves

© F64 Photo Agency

Valdības radio un interneta portāls priekšvēlēšanu laikā, veicot opozicionāra A.Lemberga nomelnošanas kampaņu, pārraidījis jau otro stundu garo raidījumu. To veidojuši tikko valdības ielikteņa Levita ordeņu saņēmēji. Jāatstrādā. Loģiski. Kā savādāk!

Galvenais nomelnotājs šo žurnālistu intervējamais - eksprokurors Valentīns Kokalis, no kura es esot 1993. gadā izspiedis SIA ”Puses” daļas 5 latu vērtībā, kuras gan piederēja Kokaļa sievai. Viņa, liecinot tiesā, jebkādu spiešanu viennozīmīgi noliedz. Aija Kokale savas daļas pārdeva Mamertam Vaivadam 1993.gada decembrī. Vienalga, par šo 28 gadus seno kapitāla daļu “spiešanu” esmu notiesāts un atrodos ieslodzījumā.

Šis eksprokurors - cietējs, kurš par spiešanu atcerējās pēc prokurora A.Mežsarga laipna ieteikuma tikai pēc 14 gadiem, valdības radio bazūnē par to, kā viņš un “ventspilnieki” A.Lemberga vadībā esot pirms 23 gadiem devuši kukuļus daudziem Latvijas valdības vadītājiem, ministriem, partiju vadītājiem. V.Kokalim trūkst slavas. Valdības radio to nodrošina. Kāpēc 23 gadu laikā man ne Latvijas Ģenerālprokuratūra, ne arī neviens ordeņotais žurnālists nav uzstādījis nevienu jautājumu? Kāpēc stundām raidot melus A.Lembergam nav dota iespēja paust ziņas par faktiem, apgāzt melus un izdomājumus? Atbilde vienkārša. Tāda ir valdības radio un interneta objektīvā politiskā pasūtījuma žurnālistika. Nedot vārdu politiskai opozīcijai. Tai vieta cietumā. Saņems nākošos, vēl biezākus ordeņus. Demokrātiskā prese. Kim IrSena mazbērni. Tā turpināt! Līdz vēlēšanām divas nedēļas…

Aivars Lembergs

Valdības opozicionārs, partijas “Latvijai un Ventspilij” vadītājs,

politiski vajātais, cietumnieks

19.05.2021.

Rīgas Centrālcietums