Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Veselība

Medicīnas centrs "Nucleo" kodolmedicīnas centra diagnostikai un preparātu ražošanai izveidē investējis vairāk nekā 2,5 miljonus eiro

© Pixabay.com

Medicīnas centrs SIA "Nucleo" sadarbībā ar "ARS Kodolmedicīnas klīniku" ir izveidojis medicīnas centru, kas nodrošinās kodolmedicīnā balstītus diagnostikas pakalpojumus, kā arī ražos un eksportēs radioaktīvos farmaceitiskos produktus, aģentūru LETA informē kompānijā.

Kopumā jaunā medicīnas centrā investēti vairāk nekā 2,5 miljoni eiro, izmantojot "OP Corporate Bank" piešķirto finansējumu, kā arī AS "Attīstības finanšu institūcija "Altum"" sniegto garantiju.

Jaunais medicīnas centrs atrodas Rīgā, Gardenes ielā. Tas atklāts trešdien, 11.maijā.

Kā norāda kompānijas pārstāvji, klīnika mēnesī varēs nodrošināt radiofarmaceitiskos preparātus PET/CT diagnostikas izmeklējumiem līdz 1200 onkoloģijas pacientiem visā Baltijā. Medicīnas centrā iespējams saņemt arī citus medicīnas pakalpojumus, un šobrīd darbu tajā ir sākuši vairāki speciālisti, piemēram, ģimenes ārsts, endokrinologs, podologs, fizioterapeiti, kā arī "Pediatrijas klīnika "Māra"".

LETA jau vēstīja, ka jaunais kodolmedicīnas centrs piedāvās iespēju veikt dažādu slimību diagnostiku, medicīnas fizikas, inženierijas un medicīnas jauno speciālistu apmācību. Centrā būs iekārta radioaktīvo farmaceitisko produktu ražošanai - ciklotrons, sniedzot iespēju pacientam, injicējot radioaktīvos izotopus ar centrā esošo digitālo pozitronu emisijas tomogrāfu, diagnosticēt onkoloģisko un citu slimību perēkļus to agrīnā stadijā.

Informācija "Firmas.lv" liecina, ka "Nucleo" reģistrēts 2021.gadā, un tā pamatkapitāls ir 309 000 eiro. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir SIA "Arbor Medical korporācija", kas pieder Dacei Rātfelderei.

"Arbor Medical korporācijai" pieder arī SIA "Kodolmedicīnas klīnika", "Kristīne 1" un SIA "Vakcīna".