Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā \ Izglītība & Karjera

Augusi studētgribētāju interese par medicīnas studijām

© Mārtiņš ZILGALVIS, F64 Photo Agency

Līdzīgi kā citus gadus arī šogad Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) vasaras uzņemšanā visvairāk pieteikumu saņemts studiju programmā "Medicīna" - vairāk nekā 1400 pieteikumu no kopā saņemtajiem 8899, aģentūru LETA informēja universitāte.

Tradicionāli pieprasītas ir arī veselības aprūpes pamatstudiju programmas "Uzturs" ar 410 pieteikumiem jeb 22,7 pieteikumiem uz vienu studiju vietu, "Vecmāte" ar 276 pieteikumiem jeb 16,2 pieteikumiem uz vienu studiju vietu, "Fizioterapija" ar 651 pieteikumu jeb 10,2 pieteikumiem uz vienu studiju vietu, "Ergoterapija" ar 292 pieteikumiem jeb 9,4 pieteikumiem uz vienu studiju vietu, kā arī "Audiologpēdija" ar 237 pieteikumiem jeb 7,4 pieteikumiem uz vienu studiju vietu.

Arī Latvijas Universitātes studiju programmā "Ārstniecība" šogad uzņemšanas pirmajā kārtā apstiprināto pieteikumu skaits ir lielāks nekā pērn. Kā liecina informācija vienotajā uzņemšanas portālā, šobrīd apstiprināti 480 pieteikumi ar pirmo prioritāti, kas ir par 46 pieteikumiem vairāk nekā pērn ar pirmo prioritāti apstiprināto pieteikumu skaits kopumā.

28.jūlijā pēc plkst.17 tiks paziņoti pirmās kārtas rezultāti. LU aģentūrai LETA norādīja, ka pieteikumu skaits var mainīties, ja kāds no pretendentiem, kas 28.jūlijā saņems paziņojumu par iegūto studiju vietu, no tās atteiksies.

Universitātes mājaslapā norādīts, ka šajā studiju programmā uzņemšanai 2023.gada rudens semestrim paredzētas 30 budžeta vietas un 100 maksas vieta