Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Vakara Ziņas \ No otras puses

Šveiduks un Zlidnis pelna ar veselīgu dzīvesveidu

© F64

Ja ikdienā darbs un arī dzīvesveids ir mazkustīgs, izvingrināt muskuļus var sporta zālēs. Tostarp arī sabiedrībā pazīstamu cilvēku uzraudzībā.

Vingrošana ar Zlidni izmaksās septiņus latus

Grupas "Gain Fast" vokālists Kaspars Zlidnis ir sācis strādāt par zāles treneri sporta un atpūtas centrā "City Fitness", kur viņš sastopams katru darbdienas vakaru no pulksten 16 līdz 20. Sporta zālē mūziķis cenšas ierādīt savas iemaņas ielu vingrošanā – ne velti viņš ar šo savu prasmi kopā ar domubiedriem spēja uzvarēt arī šovā "Latvijas Zelta talanti 2010". "Es parādu, kā pareizi atspiesties, ar kādiem muskuļiem jāstrādā, kā pareizi veikt vienu vai otru vingrinājumu," "VZ" klāstīja Zlidnis. Individuālās treniņu programmas izstrādāšana pie Zlidņa maksās 15 latu, bet vienas nodarbības cena ir septiņi lati. Zlidnis atzina, ka atpazīstamība viņam šajā darbā tikai palīdz, jo cilvēki pie trenera var apspriest ne tikai vingrinājumu tematiku, bet parunāties arī par mūziku.

Veselības uzlabošana pie Šveiduka – ap 15 latiem

Par privāto treneri strādā arī pazīstamais kultūrists, WFF pasaules čempions fitnesā un izdzīvošanas šova "Baltijas Robinsoni" uzvarētājs Māris Šveiduks. "Es jau ilgus gadus mācu, ka pirmais solis uz savas pašsajūtas uzlabošanu ir pievēršanās veselīgam dzīvesveidam, kur viens no stūrakmeņiem ir arī sportiskās aktivitātes," "VZ" norādīja Šveiduks, kurš kā treneris darbojas savā Liepājas sporta klubā "Lāčplēsis". Šajā klubā nodarbības ar treneri maksā no trim līdz piecpadsmit latiem par treniņu, tiesa, trenēties pie paša Šveiduka par trīs latiem gan nesanāks. "Mūsu cenas ir demokrātiskas – vienmēr cilvēkiem izrādām pretimnākšanu un palīdzam izvēlēties optimālo variantu," iedrošina Šveiduks. Arī viņš atzina, ka savu karjeru apzināti veidojis publisku, jo atpazīstamība tikai palīdzot – iepriekšējie panākumi un popularitāte nostiprinot cilvēku uzticību jau tā lieliskajai sportista – trenera reputācijai.

Dejas ar atraktīvo Šilenko – sākot no septiņiem latiem

Sporta deju trenere un Austrumu deju pasniedzēja Oksana Šilenko stundas pasniedz gan savā deju studijā "Arrabia", gan modernākajā Rīgas sporta klubā "Global Fitness". Individuālās nodarbības pie Šilenko izmaksā no 7 līdz 25 latiem, savukārt "Global Fitness" telpās notiekošās nodarbības ir iekļautas sporta centra abonementa summā. "Deja sievietēm palīdz ne vien uzlabot veselības stāvokli, izskatu un svaru, bet arī iemāca kustēties daudz jutekliskāk," skaidroja Šilenko. Viņa norādīja, ka dejojot cilvēks izkustina visus muskuļus un uzlabo savu stāju, turklāt pēc nodarbībām vienmēr paliek pozitīvi uzlādēts. "Atpazīstamība man tikai palīdz, jo sievietes Latvijā vairāk sāk interesēties par Austrumu dejām," publicitātes lielo lomu nenoliedza Šilenko.

Slēpošana ar Žagaru – 8,5 lati 50 minūtēs

Ziemā labs veids, kā uzlabot fizisko un sportisko formu, ir slēpošana. Aktiera Jura Žagara cienītāji var izmantot iespēju mācīties slēpot pie viņa dēla Jāņa Žagara, kas strādā par instruktoru tēvam piederošajā atpūtas kompleksā "Žagarkalns". Mācīšanās slēpot pie Žagara juniora izmaksā 8,50 latu par 50 minūtēm (cenā neietilpst inventāra un pacēlāja noma). "Žagarkalns" ir ģimenes bizness, kur kā zīmols tiek izmantots aktiera uzvārds, un ir tikai loģiski, ka tēvam palīdz arī dēls. "Atpazīstamība man netraucē, jo cilvēki uzticas gan nosaukumam "Žagarkalns", gan arī man kā slēpošanas instruktoram," atzina Jānis Žagars.