Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Vakara Ziņas \ No otras puses

Aktieru Rasima un Nejas ģimenē – pirmdzimtais

© F64

Dailes teātra jauno aktieru Kristapa Rasima un Baibas Nejas savienībā drīzumā būs priecīgs notikums – gaidāms abu pirmdzimtais.

Auklēs paši un radinieki

Kārsavietis Kristaps Rasims (23), kurš pazīstams arī kā latgaliešu grupas «Bez PVN» līderis, un jelgavniece Baiba Neja (27) ir vieni no Dailes teātra talantīgākajiem jaunās paaudzes aktieriem. Abu ģimenē būs pieaugums, par ko jau ļauj noprast arī Nejas ķermeņa aprises. Kā »VZ« pastāstīja Rasims, pirmdzimtais gaidāms februāra beigās, «bet to jau nekad nevar tik precīzi prognozēt, visādi gadās.» Bērniņa dzimumu viņš vēlējās pagaidām paturēt noslēpumā, arī par iespējamām kāzām vēl nav izlemts. Aktieris jau apzinās tēva lomu: «Baigi labi jūtos, vai tad var būt citādi?!» Rasims gan atzina, ka nu nāksies piedomāt pie laika dalīšanas, jo «pašlaik jau visu laiku pa darbu, bet tagad laiks būs jāatvēl arī bērnam». Auklēšanas pienākumus abi ar Baibu domā uzņemties maiņās. «Protams, pieslēgsim arī visus radiniekus, kuri vien dzīvo Rīgā. Gan jau būs labi!» optimistiski piebilda Rasims.

Kaķis gaida mazuli

Interesanti, ka Rasima dzīvesbiedre Neja par gaidāmo mazuli runā kā par ceturto ģimenes locekli, – trešā gods jau labu laiku pieder abu svītrainajam, trīs gadus vecajam runcītim Bodlēram. «Interesanti, ka Bodlērs, gribēdams nogulties uz mana kreisā pleca, met saudzīgu loku manam puncim. Respektē kāda cita teritoriju,» saka aktrise. «Bodlēram ir raksturīgi iekārtoties man vai Kristapam uz kreisā pleca, tātad sirds pusē, un ar aso mēlīti laizīt kaklu. Šis paradums saglabājies no kaķēna vecuma, kad viņš ņaudēdams prasīja, lai viņu paņem rokās. Tad jutās drošs un pasargāts.» Jāpiebilst, ka pie sava vārda kaķis ticis visai interesantā veidā. «Mācoties [Kultūras akadēmijas] otrajā kursā, kārtoju eksāmenu pasaules literatūrā. Izvilku biļeti un smagi nopūtos, jo neko no tajā vaicātā nezināju. Ieminējos, vai es varētu pastāstīt par Šarla Bodlēra «Ļaunuma puķēm», ko biju izlasījusi. Atļāva. Eksāmenu nokārtoju diezgan labi, tāpēc, izdošanās prieka pārņemta, biju gatava šo faktu iemūžināt savdabīgā veidā – Bodlēram par godu nosaukt viņa vārdā kaķi.»