Svētdiena, 12.maijs

redeem Ina, Ināra, Inārs, Valija

arrow_right_alt Vakara Ziņas

Berezina piedalīsies dejošanas sacensībās

© F64 Photo Agency

Nākamās nedēļas nogalē Ķīpsalā trīs dienas notiks dažādu dejas stilu sacensības un konkursi, kuros piedalīsies gan profesionāļi, gan amatieri. Lielāko interesi droši vien raisīs starptautiskais konkurss «Magic Dance Cup» 5. maijā, kurā piedalīsies arī vairāki pašmāju dziedātāji.

Kopā ar profesionāļiem

Starptautiskajā deju konkursā «Magic Dance Cup» uzstāsies ne tikai talantīgākie Latvijas un ārzemju dejotāji (kopā 18 deju grupas), bet arī vairākas pašmāju zvaigznes – Sabīne Berezina, Andris Bulis, Miks Dukurs, Kašers (Kaspars Blūms-Blūmanis), Pēteris Upelnieks, māsas Drozdovičas, Diāna Pīrāgs un ielu vingrotāji «Limitless Workout». Viņi veidos oriģinālšovus kopā ar profesionālajām deju grupām, un līdz pat maija sākumam visiem nāksies svīst cītīgos deju treniņos. «Esmu gatava cītīgi trenēties! Priekšnesumā ne tikai dejošu, bet arī dziedāšu – tā man būs iespēja izpausties pilnībā. Esmu priecīga par iespēju piedalīties šādā pasākumā, jo tas noteikti sniegs vērtīgu pieredzi un jaunas sajūtas. Pati lielākā motivācija man ir ticība – ja reiz tic no sirds, tad arī viss izdodas!» saka dziedātāja Sabīne Berezina, kura uzstāsies kopā ar deju studijas «Pro-X» dejotājiem. Jāpiebilst, ka Sabīne ir pieradusi būt uz skatuves: viņa dzied kopš trīs gadu vecuma, bet ar dejošanu sākusi nodarboties septiņu gadu vecumā, kad uzsākusi savas solistes gaitas.

Slavenība no talantu šova

Slavenākais deju konkursa dalībnieks laikam gan būs šovu «Britain's Got Talent» un «X-Factor» dalībnieks, šovmenis, horeogrāfs un deju pasniedzējs Frensiss Alehandro Kardoso no Venecuēlas – viņš konkursā kāps uz skatuves kopā ar radošās darbnīcas «Kofeīns.lv» dejotājiem, kā arī mūziķiem Dairi Muižnieku un Pēteri Upelnieku. Dienvidamerikā dzimušais Kardoso kopš 2007. gada dzīvo Lielbritānijā, kur savulaik ar grupu «Dance Flavourz» nonāca «Britain’s Got Talent 2010» pusfinālā un par karnevāla košuma priekšnesumu pat saņēma sajūsmas ovācijas no piekasīgajiem Saimona Kovela, Amandas Holendas un Pīrsa Morgana. 2011. gadā viņš piedalījās šovā «X-Factor», kur arī bija viens no labākajiem.

Sadalīs 6000 eiro

Šogad konkurss notiks jau otro gadu, taču tā nosaukums ir kļuvis lakoniskāks – no «Magic Dance Expo galā koncerts» uz «Magic Dance Cup». Tāpat kā pagājušajā gadā, arī šoreiz dejotāji centīsies pārsteigt un emocionāli aizraut skatītājus un žūriju, veidojot netradicionālus šovus un ļaujot dejai mijiedarboties ar citiem mākslas žanriem. Dalībnieki cīnīsies par 6000 eiro lielu balvu fondu, ceļojumu visai deju grupai no «Tallink», kā arī citām atbalstītāju sarūpētām balvām. Uzvarētājus noteiks žūrijas un skatītāju balsojums. Jāpiebilst, ka visu izstādes laiku varēs ne tikai vērot šovus, paraugdemonstrējumus un deju izrādes: Ķīpsalā tiks prezentēts arī viss nepieciešamais dejošanai – dažādāko deju stilu tērpi un apavi gan mēģinājumiem, gan koncertiem, tāpat būs plašs deju studiju aprīkojuma klāsts, deju trenažieri un mācību materiāli. Savukārt deju skolas un studijas prezentēs savas mācību programmas, bet deju klubi un kolektīvi aicinās savā pulkā jaunus dejotājus.