Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Arnim Miltiņam - 65

© Ģirts Ozoliņš/F64

«Maijs man kopš bērnības vienmēr ir bijis «gaidīšanas svētku» sākums. Māsai dzimšanas diena ir 1. maijā, man – 31. maijā. Iespējams, tāpēc ar māsas dzimšanas dienu man sākās savas dzimšanas dienas lielā gaidīšana,» saka dziedātājs un dziesmu autors Arnis Miltiņš. Šogad viņam 65. šūpuļsvētki.

Bērnībā Arnim maijs šķita nebeidzami garš, bet tagad tas esot tik ļoti «sarāvies», ka gribas pat teikt, ka kļuvis īsāks. Tāpēc tagad uz dzimšanas dienu jubilārs cenšas skatīties kā uz ikvienu no gada dienām, kas viņam ik rītu tiek dāvināta. Atskatoties uz šā gada maija mēneša «skrējienu», Arnis smej, ka tas iesākās jau martā - ar intensīvu un strauju notikumu gaitu, ideju birumu un, protams, vēlmi tās īstenot. Skrējiens sākās ar «Austrasbērnu» pirmo pavasara koncerttūri Latvijas novados, turpinājās ar viņa paša kādreiz dibinātās bērnu grupas «Tu un es» 25 gadu jubilejas koncertu, kam sekoja koncerts «Paralēlais laiks» Liepājā, kas bija veidots kā saruna dziesmās ar Rolandu Lappuķi - par laiku, ko pieredzējuši. Tam sekoja kopā ar diriģentu Guntaru Bernātu izlolotais koncerts «Dvēseles dziesma» «Ziemeļblāzmā» un Arņa bērnu dziesmu programmas «Dziedāt patīk tev...» atskaņojums Kandavā un Liepājā.

«Šie koncerti man bija īpaši, jo tos spēlēju kopā ar saviem bērniem Kārli, Jāni un Laimu,» saka jubilārs, piebilstot, ka viņa maijs izskanēja 29. maijā Katlakalna Tautas namā - ar viņa dziesmu stāstu «Saule mani mīl».

«Pirms 23 gadiem iepazinos ar dzejnieku Andri Akmentiņu, ar kuru kopā īstenojām projektu «Ieskandini Rīgu» Rīgas 800 gadu svinībās. Arī koncerta nosaukums ir citāts no Andra Akmentiņa dzejoļa. Jā, saule mani mīl,» mūziķis stāsta. Bet, atmiņā pārskatījis savu dzimšanas dienu dāvanas, jubilārs atzīst, ka visskaistākā bija abiem ar sievu bērnu uzdāvinātais lidojums gaisa balonā. «Tas bija pasakaini!»