Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Izklaide

31.maija jubilārs: mūziķis, dziesminieks Arnis Miltiņš

NAV OPĪTIS. Mazbērnu Arnim Miltiņam vēl nav, taču viņš, protams, lieliski apzinās, ka «tas tā varētu notikt», jo bērni ir izauguši un aizgājuši savā dzīvē. «Es vēl neesmu opītis,» viņš atklāj un saka: kamēr mazbērnu vēl nav, ir jāsteidz baudīt jaunību! © F64

«Bērni ir izauguši un kļuvuši ļoti aizņemti, un nu jau katra tikšanās ir kā projekts, kas jārealizē,» saka mūziķis, dziesminieks un trīs bērnu tētis Arnis Miltiņš. Viņu šodien suminām 58. dzimšanas dienā!

Vakar dzimšanas diena bija viņai sievai, māksliniecei Inārai Garklāvai, tāpēc, apvienojot abus svētkus, viņi tos sāka svinēt jau pagājušajā nedēļā. «Šogad 12. septembrī apritēs 30 gadi, kopš izveidota mūsu brašā ģimene. Bērni - Kārlis (29), Jānis (27) un Laima (19) - jau iet katrs savu ceļu, un beidzot arī mēs varam veltīt viens otram laiku. Mums bija ļoti intensīva kultūras nedēļa, kurā guvām milzīgus iespaidus: pirmdienu sākām ar Valmieras teātra viesizrādi - Meistaru un Margaritu Dailes teātrī, trešdien bijām uz Cerību ezeru Jaunajā Rīgas teātrī, piektdien Liepājas teātrī noskatījāmies izrādi Mēnesis uz laukiem, bet sestdien bijām klāt Imanta Kalniņa 75. jubilejas koncertā Liepājas koncertzālē Lielais dzintars. Savukārt svētdien Ziemeļblāzmas parkā notika tradicionālie Bērnu svētki, kur piedalījās Rīgas popgrupas un ansambļi. Tāpēc šodien [mūsu saruna bija vakar] izbaudu klusumu un mieru,» Arnis Miltiņš pasmaida, sakot: kad būs attapušies no mākslas baudīšanas, ģimeniskā lokā nosvinēs arī abas jubilejas. Un tās būs svinības tikai tuvāko cilvēku lokā, jo, kad bērni ir izauguši, satikties ar savējiem - tas esot visjaukākais.

Mūziķis priecīgi stāsta, ka šis gads bijis ļoti ģimenisks arī uz skatuves, kur viņam un bērniem beidzot pievienojusies arī Ināra. «Mums kopā bija brīnišķīgs Lieldienu koncerts Mazajā ģildē, savukārt Muzeju naktī bijām Doles salā, kur sacentāmies ar lakstīgalām...»

Jau desmito gadu Arnis Miltiņš ir Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Kultūras pārvaldes Kultūras iestāžu un amatiermākslas nodaļas Kultūras centru programmas vadītāja amatā, un, gaidot Rīgas pilsētas svētkus, viņš jau domā, plāno un strādā pie koncertprogrammas Dziesmu tilti, kas trīs dienu garumā - no 12. līdz 14. augustam - gaidāma uz Origo Summer Stage skatuves.

Mūziķis stāsta: ar Rīgas Kultūras un atpūtas centra Imanta vīru vokālo ansambli Harmonija Rīgai, kas dzied barbershop stilā, aprīlī piedalījušies barbershop mūzikas čempionātā Zviedrijā, kur guvuši bagātīgus iespaidus. «Esam iecerējuši un vasaras beigās plānojam sākt barbershop dziedāšanu popularizējošu projektu, lai ar šo dziedāšanas stilu iepazīstinātu ansambļus un korus Latvijā. Jo uzskatām, ka a cappella harmoniskā dziedāšana Latvijas dziedātājus noteikti bagātinās un dos jaunu pieredzi. Ar Harmonija Rīgai plānojam arī jaunu koncertprogrammu un, kas man ir vistuvāk dvēselei - plānojam turpināt arī mūsu ģimeniskos koncertus. Patiesībā darbu ir ļoti daudz, tie burtiski gāžas virsū, un katram jāatrod laiks, bet - tas ir ļoti labi, jo daudzie projekti un pienākumi palīdz būt formā un neatstāj laiku nevajadzīgiem kreņķiem,» secina šodienas gaviļnieks.

Kad marta sākumā, piedaloties Austrasdienas koncertā Liepājā, Arnis Miltiņš satika Austru Pumpuri, kas mūziķim esot vislielākais paraugs tam, kā Dievs mīl cilvēku, viņam prātā palicis dziesminieces teiktais: «Šodien ir kolosāli izdevies rīts - es pamodos!» «Es arī cenšos ar prieku baudīt to mirkli, kurā esmu. Jo tas ir šeit un tagad, un tas ir jāizdzīvo tagad! Un viss, kas notiek, notiek tāpēc, ka tam ir jānotiek. Bet tajos mirkļos, kad nav prieka un ir par ko nopietni jāaizdomājas, man vienalga gribas ticēt, ka tas notiek tieši tāpēc, lai vēlāk par to mirkli un, protams, par sevi es varētu tikai pasmaidīt.».