Svētdiena, 5.maijs

redeem Ģederts, Ģirts

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Vita Baļčunaite: Cipariem pasē īpaši nesekoju. Četrdesmit – man tas ir tikai skaitlis

© AGRIS SEMĒVICS

«Savas dzimšanas dienas es nesvinu, jo uzskatu, ka katra diena ir kā jauns sākums – kā dzimšanas svētki, kurā ir svarīgi novērtēt katru brīdi,» saka aktrise, dziedātāja, TV raidījumu un pasākumu vadītāja Vita Baļčunaite. 23. martā viņai 40. šūpuļsvētki.

«Man nekad nav bijis būtiski, kādai reliģiskai pārliecībai, nacionalitātei, orientācijai, vecumposma kategorijai, mantiskās labklājības nišai pieder cilvēks, taču svarīgi, kādas cilvēciskās kvalitātes, vērtības mēs katrs sevī izvēlamies izkopt,» saka jubilāre. Viņasprāt, ja vēlamies, tad ar saviem draugiem, ģimeni arī šķietami vienkāršu dienu var darināt īpašu, atrast iemeslu satikties un atzīmēt dzīves maģiskumu.

«Cipariem pasē arī īpaši nesekoju, jo ticu, ka esam tieši tik jauni, cik jauni jūtamies, ja vien zinām, ko vēlamies, un dodamies savu ieceru virzienā, šajā procesā piemērotos brīžos atbalstot un iedvesmojot arī līdzcilvēkus,» saka Vita. «Jā, laikam šis ir mans jubilejas gads. Četrdesmit - man tas ir tikai skaitlis. Vai atzīmēju kaut kā īpaši? Jā, tāpat kā līdz šim, novērtējot katru brīdi un katru dienu, neatkarīgi no datuma kalendārā. Esmu ļoti laimīga, jo ikdienā esmu izvēlējusies darīt to, ko patiesi mīlu - vadu pasākumus, koncertēju ar savām akustisko dziesmu programmām dažādos Latvijas kultūras namos, ierunāju multfilmas, filmas, reklāmas, rakstu scenārijus, vadu publiskās runas meistarklases, tajā skaitā meistarklasi ar tematu «Kā sagatavoties publiskai runai un mazināt uztraukumu uzstāšanās laikā»,» jubilāre ieskicē savu radošo ikdienu.

Vita apzinās, ka ne vienmēr varam izmainīt norises ap sevi, taču allaž varam sākt ar savu piemēru darināt pasauli labvēlīgāku. Tāpēc sev un mums visiem viņa novēl: lai gaismas mīlestības darbi un nodomi turpina izdoties un uzmundrināt apkārtējos!