Sestdiena, 18.maijs

redeem Ēriks, Inese, Inesis

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Žoržs Siksna: Alkoholu lietoju tikai divreiz gadā

© Publicitātes foto

«Pēdējos divus gadus dēla dzimšanas diena ir svarīgāks notikums nekā manējā, viņš mani ir pastūmis malā,» mīļi saka tautā mīlētais estrādes mākslinieks un mazā Jēkaba tētis Žoržs Siksna. 13. jūnijā viņam bija 65. dzimšanas diena.

«Pats labākais ir, ja dzimšanas dienu sanāk nosvinēt uz skatuves ar koncertu vai piedaloties kādā pasākumā. Manā profesijā tā ir - mūziķis labi jūtas tikai tad, ja ir darbs, ja darba nav, prieka arī nav,» saka leģendārais estrādes mākslinieks Žoržs Siksna, kurš ar koncertiem pie saviem skatītājiem visā Latvijā brauc jau vairāk nekā četrdesmit gadu.

«Nav tādas vietas Latvijā, kur neesmu bijis, visu mūžu esmu pavadījis uz riteņiem, dziedājis ne tikai kultūras namos, bet arī viesu namos, pilīs un muižās. Esmu dziedājis arī jubilāriem viņu mājas ballītēs - gan kundzītēm jau ļoti cienījamā vecumā, kuras vairs nevar aiziet uz koncertiem, gan jaunākai paaudzei. Man ļoti patīk tādi pasākumi, tajos ir savs īpašs skaistums, jo jubilāram tas ir absolūti negaidīts pārsteigums, un tas vienmēr izvēršas ļoti sirsnīgi un patiesi aizkustinoši,» stāsta Žoržs Siksna, piebilstot, ka arī viņš savā dzimšanas dienā vairāk priecātos par skaistu muzikālu sveicienu, nevis «vēl vienu vāzi».

Interesanti, kurš no mūziķiem ar savu priekšnesumu spētu viņu aizkustināt un pārsteigt? «Man patīk laba instrumentālā mūzika. Tas varētu būt kāds vijolnieks vai pianists. Nesen koncertēju kopā ar pianistu Andreju Osokinu un dziedātāju Katrīnu Gupalo («Osokina Brīvības festivālā Ukrainai»). Ja Osokins īpaši man kaut ko nospēlētu, tas gan būtu ļoti skaisti…» nosaka Žoržs Siksna.

Par saviem 65 gadiem dzimšanas dienā viņš pacēla konjaka glāzi. «Alkoholu lietoju tikai divreiz gadā: dzimšanas dienā tas ir konjaks, Vecgada vakarā - šampanietis.»