Trešdiena, 8.maijs

redeem Staņislava, Staņislavs, Stefānija

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Mūziķis Pauniņš atklāj, kas viņu pārsteidzis ukraiņu tautā

© Publicitātes foto

Grupas «Otra puse» mūziķis Normunds Pauniņš ir viens no tiem, kuru, uzzinot par karadarbību Ukrainā, māca šaubas par Latvijas drošību. Redzot ukraiņu drosmi un cīņas sparu, viņam ir skaidrs, ka viņi šobrīd aizstāv ne tikai savas, bet arī latviešu tiesības dzīvot brīvā valstī. «Nekad nebūtu domājis, ka Ukraiņu tauta ir tik saliedēta un spēcīga savā garā. Es viņu priekšā esmu gatavs paklanīties un pateikt vislielāko paldies,» viņš atzīst.

Mūziķis stāsta, ka viņa tēvs piedzīvojis kara šausmas, ne tikai 18 gadu vecumā stājoties Latvijas aizstāvju rindās, bet arī četrus gadus cīnoties par izdzīvošanu izsūtījumā Sibīrijā. Radio «EHR Latviešu hiti» projektā «Jā mieram!» Pauniņš atzīst, ka viņu karadarbības sākumā mākušas bažas par dzimtenes drošību: «Sākumā neviens nezināja Ukrainas un Krievijas spēku samēru, tāpēc pirmajās dienās bija sajūta, ka tas var skart arī mūs.» Taču, redzot ukraiņu vienotību un gatavību kaut vai ar kailām rokām aizstāvēt savu valsti, viņš atzīst, ka apbrīno ukraiņu pašaizliedzību un drosmi. «To darot, viņi vienlaikus aizstāv arī mūs.»

Mūsdienās karš notiek arī informatīvajā telpā, tāpēc aktuāls ir jautājums, kā zināt, kurš informācijas avots ir drošs un uzticams. Mūziķis iesaka patērēt pasaules medijus. Viņš uzsver, ka, tikai palūkojoties uz notikumiem no visām pusēm, Krievijas mediju patērētājiem būs iespēja saskatīt, kas patiesībā notiek Ukrainā. Mūziķis uzsver, ka finansiālajai un humānajai palīdzībai ir liela nozīme, taču nevajag nenovērtēt arī morālo atbalstu. «Šobrīd ir tas brīdis, kad visa iespējamā palīdzība der,» viņš piebilst.