Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Izklaide

VAKARA ZIŅAS: Rutulis, Grigalis un Pauniņš no "Klondaikas" līdz šovbiznesam

© F64

Daudzas ietekmīgas pasaules zvaigznes savu karjeru sākušas, strādājot par kurjeriem, pārtikas veikalos un citos diezgan ikdienišķos darbos. Izņēmums nav arī pašmāju slavenības. Trīs panākumiem bagātus kungus – Māri Grigali, Normundu Pauniņu un Normundu Rutuli – vieno kopīga pirmā darbavieta – izklaides un atpūtas vieta «Klondaika». Draudzīgās trijotnes ceļi ne vienu reiz vien krustojušies dažādos televīzijas raidījumos, pasākumos vai arī uz skatuves.

Māris Grigalis savulaik bija «Klondaikas» mārketinga speciālists, Normunds Pauniņš šīs iestādes bārmenis, bet Normunds Rutulis dīdžejs. Šoreiz vecie kolēģi sastapās, lai profesionāla pavāra pavadībā iemācītos, kā pagatavot burito meksikāņu gaumē. No trijotnes vislabākais burito izdevās Normundam Rutulim, kurš saņēma dāvanā īstu Meksikas tekilu, kas iepildīta melnā galvaskausā. Šajā tikšanās reizē bijušie kolēģi arī sarunā ar »Vakara Ziņām« pastāstīja, kas jauns noticis viņu dzīvē, kādi izaicinājumi, piedzīvojumi un atziņas, un pat vērtības mainījušās beidzamo gadu laikā.

*

Rutuli sieva izlutinājusi ar gardām maltītēm

«Godīgi sakot, pēdējos desmit gadus, šķiet, neesmu neko nopietnu pagatavojis. Ikdienā man itin nemaz nav laika, lai gatavotu ēdienu. Izņemot tās reizes, kad mana dzīvesbiedre Iluta nosaka: «Tu pagatavosi vienreiz kaut ko!» Ikdienā mēdzu pagatavot vien tādus sīkumiņus, kā uzsildu kartupeļus vai uzcepu gaļiņu. Patīk arī nomizot kartupeļus un cept uz īstas uguns. Man jau patīk gatavot, bet nav nepieciešamības to darīt, jo sieva lieliski gatavo, tādēļ es esmu nedaudz izlaists. Tagad, kad man bija iespēja pagatavot burito, es to labprāt izmantoju. Recepti tagad zinu un iepriecināšu sievu, pagatavojot eksotisko meksikāņu gardumu. Vienīgi šā ēdiena sastāvdaļas ir no tām, kuru mājās parasti nav,» par ēst gatavošanas iemaņām un iespējām stāsta dziedātājs Normunds Rutulis.

Runājot par izaicinājumiem un piedzīvojumiem, kas pēdējā laikā aktuāli dziedātājam, viņš palepojas, ka pavisam drīz, jau maijā, iznāks viņa devītais soloalbums. «Jaunajā albumā es pats esmu maķenīt savādāks nekā iepriekšējos albumos, jo esmu audzis kā dziedātājs. Man ir izmainījusies dziedāšanas maniere. Ja iepriekš dziesmas piemeklēju sev ērtā tonalitātē, tagad mēģinu dziedāt arī tās, kuras iepriekš nebija tik ērtas. Tas ir diezgan liels piedzīvojums,» norāda Rutulis.

*

Grigalis gatavo dēliem zupas

«Lielākā daļa manas dzīves paiet ar mazajiem puikām (Mārcis un Kristers - red. piez.). Mazajiem patīk mūzika un patīk tas, ko es daru. Patīk skatīties uz mani televizorā un klausīties radio. Manā apzinātajā vecumā, kad pēc mēneša man būs 40 gadu jubileja, ir parādījušās citas vērtības, jo pietiekami esmu izskrējies. Ir tieši tā, kā Normunds Pauniņš saka, ka ir daba, klusums un miers. Es esmu enerģisks, tomēr arī mani izsūc apkārtējā steiga un nemitīgā skriešana, savukārt daba un miers ir tas, kas atgriež manī spēkus. Spēkus jau nesmelsies tur, kur ir asfalts. Protams, atpūšoties vairs neizvēlos tik sabiedriskas vietas, jo ar ģimeni esam pašpietiekami. Mums nav svarīgi, kur atgūt spēkus - kādā citā Eiropas valstī vai tepat pie jūras. Iecienītākā vieta gan ir Spānijā pie jūras. Vēl viena mana atpūtas vieta ir virtuve. Trauku mazgāšana un zupu gatavošana ir veids, kā es tagad atpūšos. Tā kā man ir divi mazi puikas, viņiem daudz gatavoju dažādas zupas. Zupas ir vienīgais veids, kā mazie labprātīgi ēd dārzeņus un kartupeļus. Tāpat, arī traukus mazgājot, var atslēgties no ikdienas stresa. Tas ir daudz labāk nekā pēc darba dienas skatīties televizoru. Pats patiesībā televizoru skatos reti, bērni savukārt iemīlējuši latviešu mutlfilmu «Bings», kā arī latviski tulkoto «Behemots, kurš baidījās no potēm», kas mūsu ģimenē ir īpaši aktuāla, jo bērni jāved pie dakteres. Protams, nesmādējam arī visas jaunās multenes,» ar tēvišķu gādību par saviem ikdienas pienākumiem un dēlu audzināšanu stāsta populārais LNT laika ziņu apskatnieks Māris Grigalis.

*

Pauniņam nedienas ar pīles cepeti

«Runājot par ēst gatavošanu, esmu iemācījies griezt un taisīt salātus, kuru receptes uzzināju, ceļojot pa Krētu. No rītiem sev pagatavoju dažādas auzu pārslu putras - ar banāniem, rozīnēm, linsēklām, ķirbju sēklām, arī riekstus mēdzu lobīt pats. Man patīk gatavot, tāpat kā bijušajam kolēģim Mārim Grigalim. Un, tā kā dzīvoju viens, tad ir diezgan daudz iespēju pagatavot maltīti, jo mans darba laiks nav no deviņiem rītā līdz sešiem vakarā. Diemžēl, lai kā arī man patiktu gatavot, es nespēju izjust pavārmākslu. Spēju gatavot pēc receptes, tomēr nespēju sasniegt pilnību. Esmu mēģinājis gatavot pīli vairāk nekā trīs reizes, tomēr neizdevās. Tas ir līdzīgi kā ar dziedāšanu, vienam izdodas labāk un citam sliktāk,» stāsta grupas «Otra puse», kas šogad svin 25. jubileju, solists Normunds Pauniņš.

Mūziķis arī pastāsta, ko viņš beidzamajā laikā atklājis par sevi jaunu pēc tam, kad mēnesi bija nodzīvojis Tenerifes laukos. «Pirms tam es biju pārliecināts urbānās dzīves piekritējs, kuram patīk pilsētu centri un viss, kas tiem apkārt. Tenerifē viens pats nodzīvoju mierīgi veselu mēnesi. Atpakaļceļā uz mājām iegriezos Londonā. Abas vietas nevarēja salīdzināt, ja Tenerifē spīdēja saule un visi bija bezrūpīgi, tad, iebraucot Londonā, viss bija pelēks, cilvēki nemitīgi steidzās, un es nodomāju: ārprāts, kādā ellē esmu nokļuvis! Pirms kāda laika Londonā biju nodzīvojis gadu, un man tur ļoti patika. Bet līdz ar vecumu viss ir mainījies, man vairāk vajag dabu, svaigu gaisu, mieru un klusumu. Ja esi jauns un patīk neprātīgākas lietas, tad tas viss ir kārtībā. Bet līdz ar vecumu dzīvē parādās citas vērtības. Cilvēki Londonā, dzenoties pēc katras mārciņas, patiesībā mēdz būt ļoti nelaimīgi, un tam diemžēl dažreiz ir arī letālas sekas,» ar jaunākajām dzīves atziņām dalās Pauniņš.