Svētdiena, 19.maijs

redeem Lita, Sibilla, Teika

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. 10 lietu, kas raksturo Lauru Railu-Lakstīgalu

© LAURAS RAILAS PRIVĀTAIS ARHĪVS,

Skanīgās balss īpašniece Laura Raila-Lakstīgala jau gadiem kopā ar mammu un mūziķi Indru Railu organizē vokālistu konkursu «Popfestjūrmala», kas šogad noritējis izaicinošos apstākļos. Vienmēr smaidīgā un optimistiskā dziedātāja stāsta par lietām, kas viņu raksturo.

Video sociālajos tīklos

«Esmu aizrāvusies ar video veidošanu sociālajiem tīkliem. Tas iesākās nevainīgi, gribēju tikai paskatīties, kā to dara citi, bet pamazām sāku filmēt arī pati. Video ir humorīgi, gan par mūzikas, gan skolas tēmu, gan arī par to, kur esmu bijusi un ko noderīgu varu parādīt citiem. Priecājos, ka cilvēkiem patīk. Lai vairāk iepazītu sociālo tīklu nišu, iestājos augstskolā un izmācījos digitālo mārketingu. Nākamais loģiskais solis bija pievienoties Latvijas Blogeru un influenceru asociācijai. Soctīkli mani pozitīvi uzlādē.»

Mūzikas studija un mikrofons

«Esmu savu dziesmu autore un ar lielu prieku nododu tās vērtēšanai klausītājiem. Varu pačukstēt, ka mana jaunākā dziesma būs duetā ar Normundu Pauniņu. Mūzika mani aizkustina un dod enerģiju, ja cilvēki klausās to, ko vēlējos pateikt ar savām dziesmām.»

Skolēni

«Pasniedzu «pop jazz» vokāla solo stundas. Es to daru kopš 15 gadu vecuma, tas ir mans sirds darbs. Tīņa gados stingri biju nolēmusi, ka ar mūziku saistīta nebūšu, taču iestājos mūzikas vidusskolā un nu vadu bērnu ansamblīti. Ieguvu arī augstāko izglītību šajā jomā. Tagad pat iedomāties nevaru, ka varētu pārstāvēt kādu citu profesiju. Es mīlu to, ko daru.»

«Popfestjūrmala» vokālistu konkurss

«Kopā ar mammu Indru Railu divpadsmit gadus organizēju ansambļu un vokālistu konkursu. Pēdējos divus gadus konkurss notiek onlainā, taču tas nav zaudējis kātienes sajūtu, jo viss notiek tiešraidē. Latvijā ir daudz talantīgu dziedātāju!»

Smaržas

«Es lietoju «Versace Bright Crystal», tās ir manas mīļākās smaržas. Lai kā esmu mēģinājusi atrast citas - dažādībai, tas nav sanācis, jūtos kā ar kreiso kāju no gultas izkāpusi. Smaržas nelietoju katru dienu, taču mēdzu tās uzpūst arī ikdienišķā dienā mājās. Tas vairo pozitīvo enerģiju. Šī smarža noteikti mani raksturo.»

Dēlēns

«Manam dēliņam ir trīs gadi un četri mēneši, diendienā esam kopā, viņš vēro manas vokāla nodarbības un muzikāli attīstās kopā ar maniem skolēniem. Lūkass rudenī sāka iet dārziņā, taču tagad pandēmijas dēļ esam paņēmuši nedaudz brīvu. Šī vasara bija bagāta ar piedzīvojumiem un aktivitātēm, gribas dēliņam radīt krāsainu bērnību un rādīt, cik pasaule var būt dažāda.»

Fotografēšanās

«Man patīk piedalīties fotosesijās un bildēties arī ikdienā. Fotosesijas domātas man, jo dzīvē ir jākaifo. Kameras priekšā jūtos brīvi, un tas vairo manas pozitīvās emocijas.»

Ceļošana

«Mans tālākais un noteikti arī skaistākais ceļojums bija uz Taizemi. Tā ir kontrastu zeme, pasakaini skaista. Esmu cilvēks, kurš mīl baltas smiltis, dzidri zaļzilu ūdeni un palmas. Nevaru stundām staigāt pa pilsētu un jūsmot par arhitektūru, man patīk atpūta pie ūdens. Šovasar atpūtāmies Igaunijā. Tallina ir ļoti skaista. Noteikti iesaku Tallinu iepazīt! Tiklīdz varēs brīvi un droši ceļot, vēlētos atkal doties uz Taizemi.»

Ēdiens

«Šovasar kopā ar vīru radās ģimenes firmas recepte, esam iecienījuši cept steikus uz grila. Man patīk izmēģināt ko jaunu, iepazīt jaunas receptes un garšvielas, brīvdienās taisu kulinārus eksperimentus.»

Klavieres

«Dievinu klausīties džezu! Džeza akordu salikumi mani uzlādē. Patīk spēlēt arī pašai. Man bija laime mācīties pie izcilā džeza pianista Viktora Ritova.»

***

Abonē "Vakara Ziņas" šeit.