Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Ko dara dziedātāja Lolita Novikova

© INGRĪDA PUNKA

Enerģiskā un atraktīvā Lolita Novikova, publiskajā telpā dēvēta arī par Lolu, daudziem asociējas ar 90. gados popularitāti iekarojušo grupu «Rebel». Sirsnīgā sarunā ar žurnālu »Vakara Ziņas« krāšņā dziedātāja stāsta, kā viņai klājas pandēmijas laikā.

«Latvijā esmu jau gandrīz gadu. Mūziķiem ir grūts laiks. Psiholoģiski nav viegli. Kas bija muzikāli iecerēts, tas arī izdarīts. Ir vairāki muzikāli ieraksti. Skatīsimies, kā viss veidosies. Protams, arī man tika atcelti kontrakti. Šāda situācija ir visur, gan Latvijā, gan pasaulē. Ārzemēs mūziķi ir vairāk nodrošināti ar sociālajām garantijām. Latviešu radošās personības ir zem vislielākā sitiena Eiropā. Tiem, kuriem ir pastāvīgāka štata vieta, ir pastāvīgāks atbalsts. Ja esi brīvmākslinieks, protams, atbalsts ir mazāk jūtams.

Šis gads ir kardināli atšķirīgs nekā iepriekšējie. Citas profesijas tas skar mazāk. Bet tie, kas saistīti ar mūziku un tūrismu, ir vislielākie cietēji. Pavisam nolaist degunu nozīmētu, ka jāliek krusts kaklā. Tā gluži vēl nav. Cerams, ka situācija uzlabosies. Varētu teikt, ka man šo laiku pārvarēt īstenībā palīdzēja draugi. Patīkami, ka cilvēciskās saiknes pastiprinās, kas šad tad ir pārsteidzoši. Komunikācija vairāk noritēja caur internetu. Tikties jau īsti Rīgā nevarējām. Šajā ziņā jāteic paldies Dievam, ka internets eksistē.

Šobrīd esmu novērojusi, ka ļoti daudzi cilvēki ir neapmierināti un izmisuši. Bet es varu teikt tikai to, ka attiecības ar maniem draugiem ir kļuvušas ciešākas. Ir parādījušies pat cilvēki, ar kuriem sen neesmu kontaktējusies un kuri ļoti palīdz morāli.»

Pilnu rakstu lasi jaunākajā "Vakara Ziņas" izdevumā!