Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

27.jūlija jubilāre: dziedātāja Lolita Novikova

Šogad Lola piekrita savā dzīvē vēl nebijušai avantūrai: atsaucās skaistumkonkursu māmuļas Intas Fogeles aicinājumam un ņēma dalību Bulgārijā notiekošajā Mrs. Planet. «Par kroni un diviem tituliem – Mrs. Friendship un Mrs. Planet Talent – nemaz nesapņoju! Viss bija ļoti forši un negaidīti!» priecājas Lola © No personīgā arhīva

Lai gan atraktīvā dziedātāja Lolita Novikova tikai vakar atgriezās Latvijā, šodien viņai diez vai sanāks ilgāk palaiskoties, jo sveicēji jau grabināsies pie durvīm, – Lolai šodien dzimšanas diena!

Pērn Lola atzīmēja savu 50. dzimšanas dienu un darīja to, kā jau mūziķei pienākas: kopā ar draugiem uzstājoties Rockabilly House. «Jā, 50 gadu jubilejā dziedāju, bet šogad izdomāju darīt kaut ko citu, – zīmēt!» ar epasta starpniecību Neatkarīgajai vēstīja Lolita Novikova, kura Latvijā atgriezās tikai vakar vēlu vakarā. Pēdējā laikā viņa bieži uzturas pie sava drauga Šveicē. Kas attiecas uz zīmēšanu, tas nav joks. «Svinēšu dzimenīti Bilžu nometnē, kas sākas tieši 27.!» priecājas Lola. Nākamnedēļ tiešām Līgatnes pusē notiks mūzikas un mākslas festivāla Bildes radošā nometne – ļoti laba un relaksējoša vieta, arī jubilejas svinībām.

Par savu vērienīgāko, interesantāko un eksotiskāko dzimšanas dienas sagaidīšanas vietu un veidu Lola sauc relatīvi nesen notikušās svinības, – 49. dzimšanas dienu viņa atzīmējusi Maljorkā kopā ar savu draugu, un «bija vanna un gulta pilna rožu ziedlapiņām». Savukārt skaistākā dāvana – par to parūpējusies meita Rebeka. «Uzzīmēts kaķītis un uzraksts: Mīlu tevi, mammiņ! un sirsniņas apkārt. Šī dāvana tika pasniegta, kad Rebeka tikko iemācījās rakstīt, piecu gadu vecumā. Tad man palika 33,» atminas dziedātāja.

Uz kādu laiku plašākai sabiedrībai Lola varbūt arī bija piemirsusies, bet par sevi atgādināja viņa diezgan īpatnējā veidā – ar dalību šovā Dejo ar zvaigzni. Kas mainījies viņas dzīvē pēc dalības šajā šovā? «Ļoti daudz, jo parādījās daudz jaunu fanu – arī bērni, un tā taču ir nākotne – pielūdzēju un jaunu draugu. Pirms tam uz Latviju nebraucu pārāk bieži, tikai uz meitas dzimšanas dienu un Ziemassvētkiem, jo vienkārši nebija, ko mājās darīt, – visas draudzenes ieprecējušās ārzemēs utt. Tagad, atbraucot mājās, jādala laiks starp meitu, mammu, jaunām draudzenēm un pielūdzējiem,» smejas Lola. «Un, protams, mūzikas lietām, kuras ir pirmajā vietā: rakstu albumu un filmēju video. 4. augustā Rockabilly House notiks mana jaunā rock’n’roll klipa filmēšana. Doma radās, kad izkritu no Dejo ar zvaigzni, un mani jaunie fani no deju studijas to ļoti pārdzīvoja. Lai nomierinātu, es teicu: «Neraudiet, es taču neesmu mirusi! Gan jau tiksimies! Vai manā klipā filmēsieties?» Bērni bija priecīgi šim piedāvājumam, bet solījumi, it īpaši bērniem dotie, ir jāpilda. Arī doma par klipa sižetu radās no kādas tikšanās šova Dejo ar zvaigzni laikā. Satiku tur jaunu vīrieti, kurš stāstīja, ka es vienmēr esmu bijusi viņa elks un, kad viņš bijis tīņa gados, vienā no maniem koncertiem esot palūdzis autogrāfu uz rokas un teicis, ka tagad vairs nekad nemazgāšoties. Man bija jāsmejas, jo tiešām atcerējos to gadījumu!» tā dziedātāja.

Pērn savā dzimšanas dienā Lola prezentēja videoklipu dziesmai Puma, arī pašlaik viņai muzikālajā ziņā ir plāni. «Gribu pabeigt albumu, nofilmēt videoklipu Thank You, Robber!, bet pagājušajā nedēļā, jau kā tradīciju, prezentēju savu jauno klipu Putj domoj, kurā iekļautie safilmētie materiāli tapa divu gadu laikā,» informē Lola. «Tā ka viss notiek, uz priekšu!».