Pirmdiena, 6.maijs

redeem Didzis, Gaidis

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Inārai Sluckai jau trešais kopdarbs ar meitu

Diplomētā kostīmu māksliniece un scenogrāfe Marija Ulmane un viņas mamma, aktrise un režisore Ināra Slucka. © Vladislavs Proškins/F64 Photo Agency

Nacionālā teātra jauniestudējuma «Katls» kostīmu māksliniece ir Marija Ulmane, šīs izrādes režisores Ināras Sluckas meita. Šī jau ir trešā izrāde, kurā māte ar meitu ir kolēģes.

Ināra Slucka sarunā ar »Vakara Ziņām« atklāj, ka pirms tam ar meitu sadarbojušās, veidojot izrādes «Aka», «Tas pasaules gals», un nu tapis trešais kopdarbs «Katls». «Iepriekšējās izrādes nebija uzvestas teātra Lielajā zālē, bet «Katls» Marijai ir pirmais darbs Lielajā zālē, un nebija jāapģērbj pieci vai septiņi, bet gan 28 aktieri un jāveido 33 kostīmi,» pastāsta režisore. Pati kostīmu māksliniece atzīst, ka darbs pie šīs izrādes bijis patīkams un ar mammu izveidojies veiksmīgs kopdarbs. «Teātrī mums nav ģimeniskas attiecības. Mēs teātrī neesam māte un meita. Teātrī man meita ir Marija, bet viņai esmu Ināra vai Slucka,» skaidro režisore.

Veidojot skatuves tērpus šai izrādei, Marija Ulmane un arī režisore Ināra Slucka iedvesmojušās no zviedru filmu režisora Roja Andersona. «Tādēļ jau pašā sākumā ar Ināru Slucku zinājām, ka izrādes varoņiem vēlamies tērpus vienā tonalitātē. Šajā izrādē dominē brūnie, pelēkie un tumšie toņi. Meitenēm ir vienādas puķainas kleitiņas, kas saskan ar scenogrāfiju, lai būtu skaista vizuālā bilde. Režisore vēlējās izcelt stāstu un aktieri. Tāpēc izvēlējāmies visu taisīt vienā krāsu gammā un tonalitātē. Rūpīgi apsvērām ģimenes tērpu ansambļa izveidi. Piemēram, tēva un vectēva apģērbs ir vienādās krāsās,» sava darba aizkulises atklāj kostīmu māksliniece.