Otrdiena, 7.maijs

redeem Henriete, Henrijs, Jete

arrow_right_alt Izklaide

Darbu sāk "Kinoskola"

© f64

15. oktobrī Ināra Slucka, kura ir viena no izglītības projekta "Kinoskola" iniciatorēm, gaidīs aktiermākslas interesentus "Kinoskolas" mājvietā Spīķeros.

Interešu izglītības projekta Kinoskolas mērķis ir popularizēt audiovizuālo kultūru, kino vēsturi un kino mākslas pamatus. Šajā projektā apvienojušies Latvijā pazīstami savas jomas profesionāļi, kuru mērķis ir pilnveidot izpratni par audiovizuālo kultūru jaunatnes vidū. Projekta ietvaros tiks piedāvātas izglītojošas lekcijas, semināri un praktiskas nodarbības.

Kinoskolas aktiermeistarības kursa mērķis ir uzrunāt jauniešu auditoriju, piedāvājot attīstīt savu talantu un padziļināt interesi par radošajām profesijām, apsverot nākamās profesijas izvēli. Taču savu izpratni par radošām profesijām aicinātas pilnveidot arī nobriedušas personības, kuras vēlas papildināt savas teorētiskās zināšanas kino jomā papildinot ar praktiskām iemaņām aktiermeistarībā.

''Šis aktiermeistarības kurss būs arī mans mēģinājums rast atbildi uz jautājumu, kādēļ latviešu aktieri kino bieži vien ir sasaistīti un teatrāli,'' savu lēmumu veidot Kinoskolu un tās aktiermeistarības kursu motivē aktrise Ināra Slucka, kura nesen ieguvusi balvu Lielais Kristaps par lomu filmā Rīgas sargi un kuras radošajā kontā ir filmēšanās pieredze ne tikai Latvijā, bet arī ārzemēs.

Aktiermeistarības kursa fokuss būs kinoaktiera darba specifika un meistarība, aicinot iepazīties ar iemaņām, kas nepieciešamas tieši kino aktierim. Studiju procesā tiks arī analizētas filmas un ārzemju aktieru darba pieredze. Paredzētas arī ārzemju vieslektoru vadītas nodarbības. Savu piekrišanu vadīt darbnīcu devusi arī Amerikas Kinoakadēmijas biedre Lisa Eihorna.

Šajā pusgadā Kinoskola piedāvās arī kino vēstures kursu, kura ietvaros lekcijas lasīs kritiķi Normunds Naumanis, Daira Āboliņa, Dita Rietuma, Viktors Freibergs u.c. Nākamajā pusgadā Kinoskolā strādās Dāvis Sīmanis u.c.